Francoise Chauvenet, Gevrey-Chambertin 2020

Druerne til Chauvenets Gevrey Chambertin høstes manuelt, føres over et sorteringsbord, knuses, afstammes og lades derefter gære i ca. 18 dage med 2 punch-downs og 2 pump-overs om dagen og modnes derefter i ca. 18 måneder. Farve: Dyb farve med rubinreflektioner. Næse: Intens på næsen og fremkalder solbær og andre små røde eller sorte frugter, dyre-noter af moskus og pels og ofte lakrids, når vinen er modnet. Gane: Denne vin imponerer med sin faste struktur, fløjlsagtige tanniner og delikat konsistens. Den har alle kendetegnene ved en stor Bourgogne: fyldig, magtfuld, rig og kødfuld. Serveres fra 15 til 16 ° C. Dens fløjlsagtige tanniner gør den til en interessant vin til vildt, hvad enten det er med pels eller fjer, især når vinen er mere udviklet. Den går også vidunderligt med ribbøf og braiseret lam. Med hensyn til oste passer den godt med alle stærke oste lavet af komælk.

699 kr

Andre kiggede også på

Francoise Chauvenet, Bourgogne Pinot Noir Marguerite de Bourgogne 2021

Alle druer passerer over et sorteringsbord og knuses og afstammes, inden de lagres i rustfri stålbeholdere. Derefter kold præfermentering maceration i 3 dage. Alkoholisk gæring i 12 dage med 2 pump-overs og 2 punching downs om dagen. Derefter modnes vinen i 10-12 måneder.Farve: Klar og lys kirsebærrød.Næse: En dominerende frugtighed (solbær, kirsebær), sorte bær med en lille krydret note, der derefter udvikler sig til kogt svesker, pebrede noter og dyre-, underbørste-, mos- og champignonnoter.Gane: Smidig og rund på ganen med smeltede tanniner. En smuk længde med meget finesse.Serveres ved 12 til 14 ° C for unge vine, 14 til 16 ° C for ældre vine.Denne vin vil være perfekt med rødt kød, grillet eller ristet, et fad af pålæg, grøntsagssalater, kød- eller fjerkrætærter eller kogt oksekød og grøntsager (pot-au-feu). Dens naturlige elegance gør den også perfekt til kalvekød, kold tabbouleh eller hårde oste som Gouda.

Domaine Thierry Mortet, Gevrey-Chambertin Vignes Belles Øko 2019 (v/6stk)

En af de fineste og mest pålidelige kommune vine, der produceres i Gevrey Chambertin. Den er delikat, subtil og kompleks i næsen, og dernærst middelfyldig, aromatisk og næsten sødmefuld i munden. Den smager godt lige fra frigivelsen, men tager på i vægt hvis man viser den lidt tålmodighed, og både i sin smag og i sit potentiale matcher den en række af 1. cru vinene fra kommunen.

Francoise Chauvenet, Bourgogne Rouge Hautes-Cotes de Beaune 2019

Chauvenets Bourgogne Rouge Hates Cotes de Beaune har en lys og klar kirsebærrød farve. En dominerende frugtighed på næsen i form af solbær, kirsebær og sorte bær med en lille krydret note, der derefter udvikler sig mod kogt sveske og mere animalske noter.Blød og rund i smagen med smeltede tanniner. En smuk længde med meget finesse.Chauvenets Bourgogne Rouge vil være perfekt til lettere kødanretninger grillet eller stegt. Eller evt pålægsfad, grøntsagssalater, kød- eller fjerkrætærter eller kogt oksekød og grøntsage. Dens naturlige elegance gør den fremragende til kalvekød og hårde oste som Gouda.

Odoul-Coquard, Gevrey-Chambertin 2019

Stor, rig og muskuløs Gevrey-Chambertin, i producentens karakteristiske tætte og mørk-frugtede stil. Magtfuld, tonet og underskovskrydret, komplementeret af en levende syre og snorlige mineralitet. En meget dyb bouquet folder sig ud, med noter af vilde skovbær, violer og syrlig-søde morbær, ledsaget af frisk lakrids, underskov og tørrede blade. Intens, kødfuld og velstruktureret på paletten, med en kavalkade af kirsebær, vilde jordbær og mørkerøde skovfrugter, foruden hints af ny læder og tørret kød. En længelevende, dyb og energifyldt finale, der sætter det sidste penselstrøg på denne storslåede og ungdommeligt-charmerende Gevrey-Chambertin.Druerne til Odoul-Coquard’s kommune Gevrey-Chambertin stammer fra 3 udvalgte parceller, beplantet med op til 40 år gamle vinstokke. Vinen er udelukkende lagret på brugte egetræsfade – der tidligere har været benyttet til lagring af domainet’s to Grand Cru’s: Clos Vougeot og Charmes Chambertin.