Fornacina, Brunello di Montalcino 2016

En superårgang fra Fornacina, hvor du virkelig får value for money. En klassisk Brunello, der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) - med en fadlagring på 36 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 12 måneder, inden vinen forlader kælderen. Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. Serverings TIPSServeringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige kødretter, eksempelvis andesteg. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.

399 kr

Andre kiggede også på

Il Poderuccio, Brunello di Montalcino 2016 DOCG

Il Poderuccio, Brunello di Montalcino 2013 DOCG

Mocali, Brunello di Montalcino 2017

Mocalis Brunello di Montalcino er et smukt eksempel på en klassisk elegant og finessefuld Brunello. Tidligere brugte man små fade, men er i nyere tid gået over til store fade for, at undgå en overbarriquering af vinene. Det resulterer i en meget flot, floral karakter der byder på mindelser om rosenblade, kirsebær og skovbund. Det er afgjort en moderne fortolkning af Brunello, men stadig med den klassiske profil, der gør vinen så populær. Balancen er flot afstemt mellem syre, frugt og tannin. Som udgangspunkt er syren og tanninen altid høj i Brunello, men her er det smukt forenet med den elegante frugt. Det er en udpræget madvin, som nyder selskab af de fineste retter.

Poggio di Sotto, Rosso di montalcino 2018

Rosso di Montalcino fremstilles efter samme høje krav som husets Brunello, den får blot kortere tid på egetræsfade. Denne rosso fremstår med fuld fokus på frugten, som primært er kirsebær og brombær. Smagen er ren med den store elegance som altid kendetegner vingårdens vine. En fantastisk ledsager til kalve- og svinekød.Poggio di Sotto ligger med 11 hektar vinmarker i den bedste del af Brunello distriktet. Denne Rosso er lagret i 2 år på store egetræsfade inden aftapning på gården. Det er samme lagringstid som de fleste Brunellovine modtager, men her har frugten fra start så stor koncentration at den kan klare længere tid på fad. Poggio di Sotto Rosso di Montalcino er drikkeklar når den kommer på markedet, men vil udvikle sig flot frem til 15 år fra høståret.