Elio Altare, Langhe La Villa 2019

Meget intens rubinrød farve. Intens aroma af blommer og bær, samt også rosenbladeI smagen er der friske røde frugter, velafbalancerede tanniner og med en behagelig syre på grund af andelen af barbera i vinen.

799 kr

Andre kiggede også på

Elio Altare, Langhe Giàrborina DOC 2018

Giàrborina Langhe kan på mange måder ses som et forsøg på at fremstille en mere ”moderne” version af Barolo Arborina, derved at vinen undergår kortere lagring, men til gengæld på helt nye franske barriques. Det giver en vin med endnu mere ødsel, frodig Nebbiolo frugt, der accentueres af sekundæraromaerne fra fadet, som vinen til gengæld bærer med værdighed. På mange måder er det også en vin, der er et vidnesbyrd om Altares tidlige, udogmatiske forsøg på at gentænke Barolos mulige udtryk. Giàrborina Langhe opnåede hurtigt kultstatus og det har den stadig, med sin altid majestætiske, storladne karakter, rige ekstraktbase og betagende harmoni.

Elio Altare, Barbera d'Alba 2021

Rubinrød farve med violette refleksioner.Aromaer af violer og sorte kirsebær.Smagen er varm, fyldig, med en fin afstemt syre, dejlig lang smag af mørke røde frugter.

La Spinetta, Langhe Nebbiolo 2019

Lidt øst for Barbaresco ligger Starderi-skråningerne, som med deres kalkrige jord leverer sofistikeret og karakterfuld Nebbiolo - netop sådan er La Spinettas Langhe Nebbiolo. Det er italiensk grundighed som sjældent er set mage, i en vin hvor druerne er høstet med håndkraft og har gennemgået malolaktisk gæring i 12 måneder på 2 og 3 gange brugte franske egetræsfade - og som tappes på flaske uden nogen forudgående filtrering. Der er altså her tale om den rene og upåvirkede smag af Piemonte. Resultatet af denne grundighed, er en vin med uendelige lag af saftige skovjordbær, krydderurter og sød tobak. Den velkendte oplevelse af stram bitterhed som med syre fra bær og friskhed fra mynte, gør Nebbiolo til rendyrket nydelse for trænede smagsløg. Hæld den på karaffel i god tid inden servering og nyd den generøst til grillet lam med ratatouille eller bare en solid ret med røget bacon.

Elio Altare, Langhe La Villa 2019

Meget intens rubinrød farve.Intens aroma af blommer og bær, samt også rosenbladeI smagen er der friske røde frugter, velafbalancerede tanniner og med en behagelig syre på grund af andelen af barbera i vinen.