Elio Altare, Barbera d'Alba 2021

Rubinrød farve med violette refleksioner. Aromaer af violer og sorte kirsebær. Smagen er varm, fyldig, med en fin afstemt syre, dejlig lang smag af mørke røde frugter.

179 kr

Andre kiggede også på

Mauro Veglio, Barbera d'Alba Cascina Nuova 2018

Barbera d’Alba Cascina Nuova kommer fra planter sat i midten af 1950’erne. Selve marken ligger tæt ved Veglios og Altares fælles indkørsel og vinen har været bemærkelsesværdig siden første årgang i 1994. Den viser år efter år Barberas potentiale til at give en stor vin af både kompleksitet og fascinationskraft og er ligeledes et smukt eksempel på hvordan druen vellykket kan parres med (delvist) nye franske barriques.Det er altid en vin med en betagende og næsten frodig smagsfylde, men i årgange som 1996, 1998, 2005 og 2010 ses en udtalt finesse i vinen, mens andre gode årgange har givet vine med mere krop, struktur og flere noter af både tørret og spiritussyltet frugt. Ikke desto mindre har den altid en distinkt La Morra karakter, der forener stoflighed med balance og ynde.Veglios Barbera d’Alba Cascina Nuova er mættet rubinrød med violette reflekser i farven. Generøs, sammensat næse med diskret fadafstemte noter af frugt og blomster. Intens og med stor smagsfylde, spændstig og med moderat tanninstruktur og rig, vedvarende eftersmag

Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun MAGNUM 2012 (v/2stk)

Barbera d’Alba Marun – navnet ændredes med 1996 versionen – er en enkeltmarks-vin skabt med inspiration fra Elio Altare og dennes arbejde med Barbera Larigi.Druerne kommer fra en privilegeret sydvendt position i Canale, med op til 80 år gamle planter. Vinen kombinerer en dyb, sprudlende frugtkarakter med en udtalt elegance og finesse og udtrykket er karakteriseret ved at forene det frodige med en skarp præcision og balance. Den betagende fragrans findes også i Correggias Nebbiolo-vine og siges at komme fra den sandede jord.Vinen er elegant afstemt med en relativt høj andel af ny eg, der ubetinget klæder denne druesort. Træet fremhæver og løfter den nuancerede og komplekse primærfrugt og bidrager endvidere også med struktur. Det er historisk set en af de røde vine, der for alvor satte Roero på landkortet.

Elio Altare, Langhe Giàrborina DOC 2018

Giàrborina Langhe kan på mange måder ses som et forsøg på at fremstille en mere ”moderne” version af Barolo Arborina, derved at vinen undergår kortere lagring, men til gengæld på helt nye franske barriques. Det giver en vin med endnu mere ødsel, frodig Nebbiolo frugt, der accentueres af sekundæraromaerne fra fadet, som vinen til gengæld bærer med værdighed. På mange måder er det også en vin, der er et vidnesbyrd om Altares tidlige, udogmatiske forsøg på at gentænke Barolos mulige udtryk. Giàrborina Langhe opnåede hurtigt kultstatus og det har den stadig, med sin altid majestætiske, storladne karakter, rige ekstraktbase og betagende harmoni.

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.