Edouard Delaunay, Nuits-Saint-Georges 1. Cru Les Crots 2017

Edouard Delaunay henter druerne til denne Nuits-Saint-Georges 1. Cru Les Crots på en enkelt parcel i den kun 4 ha store 1. Cru vinmark. Les Crots. Det er den højest beliggende 1. Cru syd for selve byen, og vender mod øst/nordøst. Den ekstremt stenrige skråning giver god dræning og dermed gode vandreserver i dybden, som tvinger vinstokkene til at udvikle dybe rødder, noget som giver vine med god friskhed, koncentration og kompleksitet. Delaunays udgave fra denne mark er absolut ingen undtagelse. Høsten forgår manuelt og tillader en god selektering af klaserne. Efter en 100% afstikning bliver druerne skånsomt mast og gæret på tank med løbende omrøringer, især i slutningen af gæringen. Kun druernes egene gærceller anvendes her. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 15 måneder på klassiske Bourgogne-fade (228 l. , 1/3 nye). Produktionen udgør ca. 900 fl. (2017). Vinen har en flot, intens, rubinrød farve. Vinen afslører sødmefulde toner af honningkage, vanilje (crème brûlée), men også mørkere toner af modne, sorte kirsebær, blommer og chokolade. Smagen er både elegant og velouragtig, med krydrede og mineralske toner, og til sidst en god tannin, som melder om et godt modningspotentiale. Et pragtfuld eksemplar af en vin lavet på Pinot Noir fra en stenrig undergrund.

959 kr

Andre kiggede også på

Remoissenet Père & Fils, Chambolle-Musigny 1. Cru Les Combottes 2017

Stor bredde i smagsbilledet med præcision i den rene frugt. Remoissenet har efter ejerskiftet i 2005 rendyrket en stil, hvor charmen kommer først med en masse ren frugt. I denne Chambolle er der stor fylde, charme og personlighed. Fadet er present, men frugten får lov til at overtage smagen fuldstændig.

Robert Chevillon, Nuits-st-Georges Pruliers 1.Cru 2017

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Chateau Louis Saint-Emilion Grand Cru 2011

Chateau Louis blev i 2006 købt af Thierry Brosse, en gastronom som bla. ejer en af Robert Parkers favorit restauranter i Paris, bistro L'Ami Louis. Slottet besidder 8 hektar vinmarker og vinificeringen varetages af stjernevinmageren Stéphane Derenoncourt.Full bodied and rich, the impressive and suprisingly dense and opulent 2011 Is a star of the vintage 93 point The Wineadvocate.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Chambolle Musigny 1er Cru Les Feuselottes 2017

Chambolle Musigny på noget nær de højeste det kan nå.Gauffroys Premier Cru Chambolle Musigny er fyldig og samtidig med en blød elegance. En blanding af Vosne Romanees finesse og kraften fra Gevrey Chambertin.Gauffroys Chambolle Musigny 1er Cru Les Feuselottes er mineralsk, elegant og perfekt balanceret. En udpræget duft af roser, violer og røde bær som hindbær og jordbær, der fornemmes endnu tydeligere i smagen.Fremragende vin til mad som kalv, okse, svinekød og diverse vildtretter