E Pira & Figli, Chiara Boschis, Barolo Via Nuova 2017

Mosconi-skråningen er hjertet af Conterni i Monforte d'Alba mod øst, som blev købt i 2009. 0,8 ha. med vinstokke over 50 år bruges til denne vin. Jorden er mere leret her, og høstener senere end i Cannubi og Via Nuova. Marken leverer en robust, maskulin vin. Madenskal også have punch! Meget lagringsegnet.

800 kr

Andre kiggede også på

Pira, Barolo Margheria DOCG 2017

Barolo Margheria fremstilles af druer fra gamle planter på en favoriseret position og er et typisk, men også elegant udtryk for en Barolo fra Serralunga d’Alba, der er kendt for at give vine med stor maskulin kraft, ekstrakt og tanninstruktur. Stilen er en kombination af tradition og innovation og man synes at være på vej mod en mere klassisk tilgang: mens denne vin i årgange som 1996 og 1997 fik 6-8 dages maceration, så er standarden nu 12-15 dage, afhængig af årgangen. Samtidig lagres vinen nu udelukkende på store traditionelle, neutrale botti af slavonsk eg. Det giver en Barolo med en stor, uforvansket frugtintensitet og et stærkt præg af sit territorio: Bevidstheden om markernes forskellighed og potentiale til at give unikke vine er afgørende her, på samme måde som det er tilfældet i Bourgogne. Margheria giver den mest elegante af de tre enkeltmarks-Baroli, men er stadig en Barolo af stor dybde og karakter, der er betagende i ungdommen og som lagrer fortrinligt.

E Pira & Figli, Chiara Boschis, Barolo Via Nuova 2017

Mosconi-skråningen er hjertet af Conterni i Monforte d'Alba mod øst, som blev købt i 2009.0,8 ha. med vinstokke over 50 år bruges til denne vin. Jorden er mere leret her, og høstener senere end i Cannubi og Via Nuova. Marken leverer en robust, maskulin vin. Madenskal også have punch! Meget lagringsegnet.

Cavallotto, Barolo Bricco Boschis san Giuseppe 2016

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Pira, Barolo Vigna Rionda DOCG 2017

Barolo Rionda er en forunderlig vin, der åbenbarer en påfuglehale af duft og smag for sanserne og den forener en forunderlig kraftfuldhed med en udtalt finessepræget elegance. Den er på mange måder indbegrebet af en Barolo fra Serralunga d’Alba og en af de mest komplette vine fra hele området.Barolo Vigna Rionda kommer fra en mytisk mark, hvis rygte for alvor er opstået med Bruno Giacosas legendariske aftapninger herfra mellem 1967 og 1993.Sammen med Barolo Marenca er det Piras mest maskuline, velstrukturerede og majestætisk anlagte vin. Første år (1997) var en storslået Barolo fra planter, der var sat i 1994 (!). Vinen fortolkes nu lidt mere traditionelt, og macerationstiden er øget til 12-15 dage, afhængig af året. Andelen af nyt træ er ligeledes markant reduceret og store botti supplerer nu de mindre træfade: Man ønsker ganske enkelt et større udtræk af sanseproducerende stoffer fra druerne og at mindske den del af sekundæraromaerne, der kommer fra træet.