Dominio de Tares, Bierzo Mencia Cepas Viejas 2017

”Cepas Viejas” (ældre vinstokke) laves 100% på Mencía, der er en gammel, lokal druesort i Galicien og Castilla-León, og som i dag får en bedre vinificering og derfor giver langt bedre vine end tidligere. Dominio de Tares er en af de producenter, som forstår at lave fantastiske vine på netop denne druesort. Huset henter Mencía-druerne i både Bierzo Bajo og Bierzo Alto, fra vinmarker som ligger mellem 480-650 m. o. h. , på en undergrund af skiffer, ler og kridt. De bush-formede vinstokke er over 60 år gamle og giver et lille udbytte, men til gengæld yderst koncentrerede druer. Klaserne transporteres til kælderen i små kasser à 20 kg. og bliver yderligere sorteret ved ankomsten. Druerne afstilkes og føres til mindre gæringstanke, hvor de gennemgår en spontan gæring med egen gærkultur og uden brug af svovl. Vinen løber derefter direkte til nye og brugte franske træfade, hvor den gennemgår en naturlig, lang malolaktisk gæring og modnes i 10 måneder med i alt 3 omstikninger. Aftapningen foregår efter en minimal filtrering og uden brug af pumper. Vinen bliver yderligere modnet på flaske i 18 måneder inden frigivelse. Vinen har en dyb, rubinrød farve og viser god fedme i glasset. Duften er meget intens og kompleks med nuancer af blåbær, bitter chokolade, engelsk lakrids, vanilje og ristede nødder. Smagen er dyb og struktureret med en flot harmoni mellem syren og sprødheden og de mere velouragtige, en smule eksotiske frugttoner. Eftersmagen afslører både tannin, mineralitet og lækre toner af cedertræ og nødder. Server den til gris, lam, okse, kalv og and.

285,-199 kr

Andre kiggede også på

Dominio de Tares, Bierzo Mencia Cepas Viejas 2017

”Cepas Viejas” (ældre vinstokke) laves 100% på Mencía, der er en gammel, lokal druesort i Galicien og Castilla-León, og som i dag får en bedre vinificering og derfor giver langt bedre vine end tidligere. Dominio de Tares er en af de producenter, som forstår at lave fantastiske vine på netop denne druesort. Huset henter Mencía-druerne i både Bierzo Bajo og Bierzo Alto, fra vinmarker som ligger mellem 480-650 m.o.h., på en undergrund af skiffer, ler og kridt. De bush-formede vinstokke er over 60 år gamle og giver et lille udbytte, men til gengæld yderst koncentrerede druer.Klaserne transporteres til kælderen i små kasser à 20 kg. og bliver yderligere sorteret ved ankomsten. Druerne afstilkes og føres til mindre gæringstanke, hvor de gennemgår en spontan gæring med egen gærkultur og uden brug af svovl. Vinen løber derefter direkte til nye og brugte franske træfade, hvor den gennemgår en naturlig, lang malolaktisk gæring og modnes i 10 måneder med i alt 3 omstikninger. Aftapningen foregår efter en minimal filtrering og uden brug af pumper. Vinen bliver yderligere modnet på flaske i 18 måneder inden frigivelse.Vinen har en dyb, rubinrød farve og viser god fedme i glasset. Duften er meget intens og kompleks med nuancer af blåbær, bitter chokolade, engelsk lakrids, vanilje og ristede nødder. Smagen er dyb og struktureret med en flot harmoni mellem syren og sprødheden og de mere velouragtige, en smule eksotiske frugttoner. Eftersmagen afslører både tannin, mineralitet og lækre toner af cedertræ og nødder. Server den til gris, lam, okse, kalv og and.

Bodegas Peñafiel, Dominio de Miros 2017

Den dybrøde vin har en frisk duft, som let kan snyde næsen - man aner svært kraften som lurer under overfladen. Den er nemlig en kraftfuld, levende og fyldig vin, som næsten tager pusten fra dig og på flotteste vis balancerer elegance og kraft. Det er Klassisk Ribera del Duero, som bare lige er taget et gear op med 36 måneder på små egetræsfade. Server den ved 16-18°C i mellemstore rødvinsglas og nyd den til kraftige kødretter med lam eller oksekød og masser af smag og dybde.

Dominio de Atauta, Llanos del Almendro, Ribera del Duero 2013

Llanos del Almendro udtrykker maksimalt den elegance du finder i Atauta dalen. Det er rendyrket finesse, som ligger silkeblødt i munden og hænger ved nærmest i al evighed. Vinen reflekterer det essentielle i terrioret. Et monument af en vin med meget stort udviklingspotentiale. Kan også nydes ung ved dekantering.

Bodegas Pittacum, Bierzo Mencia Petit Pittacum 2020

En vin som tryllebinder med masser af modne røde bær. Aromatisk, nærmest parfumeret på sin helt egen måde. Kraftig, men takket være blide tanniner på ingen måde voldsom. Bare saftig, generød og fandenivoldsk.