Dominio de Atauta, Llanos del Almendro, Ribera del Duero 2013

Llanos del Almendro udtrykker maksimalt den elegance du finder i Atauta dalen. Det er rendyrket finesse, som ligger silkeblødt i munden og hænger ved nærmest i al evighed. Vinen reflekterer det essentielle i terrioret. Et monument af en vin med meget stort udviklingspotentiale. Kan også nydes ung ved dekantering.

1500 kr

Andre kiggede også på

Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Reserva 2017

Efter 24 måneders fadlagring er det en flot og fyldig vin. Den lange lagring på franske egefade, har givet vinen ro til at udvikle stor kompleksitet. En klassisk Reserva fra Ribera del Duero, som både kan nydes nu, men vil udvikle sig smukt i flasken de næste år. Duft og smag byder på kirsebær, blommer, tobak og læder i harmoni med aromaerne fra opholdet på fadene af vanilje og kokos. Tanninerne er polerede og fine. Bodegas Peñafiel har højtliggende vinmarker, hvor de solbarske dagstemperaturer brydes af kølige nætter, hvilket er perfekt for druerne, så de ikke modnes for tidligt, men at aromaerne får ro til at udvikle sig. Resultatet er vine med stor koncentration og elegance.

Dominio de Tares, Bierzo Mencia Cepas Viejas 2017

”Cepas Viejas” (ældre vinstokke) laves 100% på Mencía, der er en gammel, lokal druesort i Galicien og Castilla-León, og som i dag får en bedre vinificering og derfor giver langt bedre vine end tidligere. Dominio de Tares er en af de producenter, som forstår at lave fantastiske vine på netop denne druesort. Huset henter Mencía-druerne i både Bierzo Bajo og Bierzo Alto, fra vinmarker som ligger mellem 480-650 m.o.h., på en undergrund af skiffer, ler og kridt. De bush-formede vinstokke er over 60 år gamle og giver et lille udbytte, men til gengæld yderst koncentrerede druer.Klaserne transporteres til kælderen i små kasser à 20 kg. og bliver yderligere sorteret ved ankomsten. Druerne afstilkes og føres til mindre gæringstanke, hvor de gennemgår en spontan gæring med egen gærkultur og uden brug af svovl. Vinen løber derefter direkte til nye og brugte franske træfade, hvor den gennemgår en naturlig, lang malolaktisk gæring og modnes i 10 måneder med i alt 3 omstikninger. Aftapningen foregår efter en minimal filtrering og uden brug af pumper. Vinen bliver yderligere modnet på flaske i 18 måneder inden frigivelse.Vinen har en dyb, rubinrød farve og viser god fedme i glasset. Duften er meget intens og kompleks med nuancer af blåbær, bitter chokolade, engelsk lakrids, vanilje og ristede nødder. Smagen er dyb og struktureret med en flot harmoni mellem syren og sprødheden og de mere velouragtige, en smule eksotiske frugttoner. Eftersmagen afslører både tannin, mineralitet og lækre toner af cedertræ og nødder. Server den til gris, lam, okse, kalv og and.

Ribera del Duero, Reserva 2018

Arzuaga Reserva 2018 åbner med intense, charmerende aromaer af brombær, hindbær, kirsebær, kaffe, krydderier, cedertræ og chokolade. Som vanligt folder den sig koncentreret ud i smagen, hvor den cremede, dybe frugt går hånd i hånd med en saftig syre, v

Ribera del Duero, Reserva, magnum 2015