Domaine Ravier, Vin de Savoie Mondeuse 2019 (v/6stk)

Når det kommer til rødvin er det Mondeuse, der er vinbøndernes stolthed i Savoie. Dette bekræfter Familien Raviers Mondeuse drue med sin fine parfume og blå frugt relationen. Stilen er let landlig og i den aromatiske profil regerer tyttebær, saftige kirsebær, kirsch, sort peber, viol og oxideret jern. På én gang rustikt og til den lette side med behersket alkohol og udpræget friskhed fra både syre og tanniner. Helt klart en vin der er ude på en mission og som burde tiltale nysgerrige vinnydere, der allerede er fascineret af det velvære, som god kølige Crozes-Hermitage fra Nordrhône eller Cabernet Franc fra Loire kan bringe med sig.

180,-120,6 kr

Andre kiggede også på

Domaine des Aubuisieres, Vouvray Brut Methode Traditionnelle (v/6stk)

Der er langt imellem de mousserende flasker Vouvray på hylderne i Danmark, og det er en skam, hvis man holder af mousserende Chenin Blanc. Bernard Fouquet er lidt af en ekspert på denne drue, og det beviser han med denne vin, som oser af klassisk Chenin Blanc.Boblerne laves på den traditionelle metode, dvs. med andengæring i flasken og efterfølgende lagring i 12 måneder på gærresterne, inden disse fjernes, og vinen justeres med en dosage på sølle 4,5 gram sukker pr. liter.Stærkt aromatisk med kvæde, akaciehonning, hvide blomster og nektar. Livlig mousse og fin balance i munden med de sødmefulde aromaer af modne sten-og kernefrugter og et let grønt, friskt strejf og en tone af sød anis i afslutningen. Både smagfuld og mild og særligt velegnet, hvis man ikke er så begejstret for alt for megen syre.Server ved 7-8 grader til melon i parmaskinke eller salat med syltet pære, valnødder og blåskimmelost.

Halos de Jupiter, Costières de Nîmes 2018 (v/6stk)

Vi er i den allersydligste del af Rhône dalen - faktisk i et område som indtil for få år siden blev regnet som en del af Languedoc - men der er tale om det klassiske Rhône terroir med små råde rullesten og tungt rødt ler, og i tilgift en kølig brise fra Middelhavet der i løbet af sommeren tempererer den brændende Var,e og åbner muligheden for at producere vine med en lidt mere frisk profil en den, vi oplever i Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og de andre mere berømte (og historisk ægte) Rhône-vine.Det er en chance som Philippe Cambie griber, og uden at give slip på sin hang til solmoden frugt og saftig imødekommende fylde, skaber han her sin mest letløbende vin. Den har måske ikke et langt liv foran sig, men Philippe lover, at den stadig vil være forfriskende og charmerende både 4 og 5 år efter høsten.

Domaine Thierry Mortet, Chambolle Musigny 2019 (v/6stk)

Old school er den oplagte betegnelse, når talen falder på Thierry Mortet’s vine, som vi efterhånden har importeret i en menneskealder. Der er tale om klassisk burgundisk Pinot Noir nogle år dyrket på kanten af, hvad der er muligt for druen, og sværger du til lys, feminin og slank Bourgogne med stor aromatisk finesse, er du på rette vej.Her Thierry Mortets fine generiske Chambolle-Musigny, som han sammenstikker fra 4 små parceller med op til 50 år gamle vinstokke, der i de gavmilde år til sammen blot resulterer i 1.500 flasker. De 4 parceller ligger alle nede ved RH74 ikke langt fra det berømte Clos de Vougeot hvor Thierry i mere end 10 år praktiserede økologisk landbrug midt imellem alle traditionalisterne.Det sluttede i 2014 hvor Thierry efter nogle år med store klimatiske udfordringer, der blev toppet op af drilske ændringer i det økologiske regelsæt og den rigide administration af samme, besluttede, at økologien ikke længere gav nogen mening for ham. Vinen er således for 5. gang ikke længere økologisk, selvom Thierrys hjerte stadig banker for den størst mulige biodiversitet og selvom der ikke er andre forbudte kemikalier blandt vinstokkene, end dem der blæser ind fra naboerne.Thierry praktiserer kraftig beskæring af de grønne druer for at øge intensiteten i de klaser, som fik lov at blive hængende frem til høsten, som startede allerede i den første uge af september. Druerne plukkes i hånden og de mindst smukke klaser bliver efterladt i vinmarken for ikke at ”blande blod” med den bedste frugt. Der sker yderlige en sortering, inden druerne afstilkes og hældes på en lille rustfri gæringstank og forvandles til en vin som modner i 17 måneder i nye (25%) og brugte fade. Herefter sammenstikkes den endelige vin i rustfrit stål hvorefter den tappes på flaske.Resultatet er en vin der som altid viser stor generøsitet ved frigivelsen. Den er stadig til den elegante side, men ikke uden substans. Der er noter af hindbær, jordbær, kirsebær og viol og, der bliver omfavnet af søde krydderier fra fadlagringen. Blød og aromatisk i munden med en dejlig underliggende friskhed, som virker læskende og giver vinen flot længde.Som altid er Bourgogne på dette niveau et fortræffeligt valg til fjerkræ. De tamme af slagsen i de tidlige år, senere - når modenheden og kompleksiteten ankommer til vinen - bliver fjervildtet det bedste match. Prøv den for eksempel til en grydestegt gråand med kantarelragout, dampede porrer og parmesan.

Domaine Thierry Mortet, Gevrey-Chambertin Vignes Belles Øko 2019 (v/6stk)

En af de fineste og mest pålidelige kommune vine, der produceres i Gevrey Chambertin. Den er delikat, subtil og kompleks i næsen, og dernærst middelfyldig, aromatisk og næsten sødmefuld i munden. Den smager godt lige fra frigivelsen, men tager på i vægt hvis man viser den lidt tålmodighed, og både i sin smag og i sit potentiale matcher den en række af 1. cru vinene fra kommunen.