Domaine Ogereau, L'enjouée Rouge 2020

En vin, der passer til enhver lejlighed. Duften er blomstrende og krydet i næsen, og smagen byder på røde frugter, peber og en god friskhed. Druerne, som du stifter bekendtskab med i denne flaske er Cabernet, Grolleau, Gamay og Pineau d'Aunis, som er dyrket hos familiens vinmarker, der desuden er cerificeret økologisk.

149 kr

Andre kiggede også på

Domaine Ogereau, Les Tailles 2020

En rødvin på 100% Cabernet Franc, der udtrykker den blomstrende karakter fra druen. En frugtig, strukturet og frisk Cabernet Franc. I næsen blandes de røde frugter med fine blomsternoter af jasmin og rosenknopper. I munden opleves en stor renhed af røde bær med silkebløde og fine tanniner.

Domaine Roblin, Sancerre Rouge Origine 2020

Det skal ikke kun være hvidvin når solen brager ned. En let pinot noir gør sig godt på en varm sommerdag, hvis der skal rødvin i glasset. Og med lette pebertoner og frisk syre, er Roblins pinot noir en oplagt vin til lette sommerretter med kylling eller varmrøget laks, og en god vin til sommerfrokosten. Vinen lagrer i halvstore egetræsfade, som giver lidt bund og struktur til den friske bærfrugt. Server ved 12-14°C i store rødvinsglas. Drik til oste som Brie og Camembert eller grillet kylling.

Domaine Clavel, Bonne Pioche Rouge Pic Saint Loup 2018

Pic St Loup er den stejle klippe, der lægger navn til dette område. Vinen springer op af glasset med sort frugt, peber og animalske toner. En stor saftighed i smagen, hvor frugtsyren giver liv og glade dage. Smagsindtryk, hvor sorte kirsebær blander sig med søde krydderier og lakrids. En fyldig vin, der balancerer flot i mundhulen. Nyd denne flaske til et stykke lam eller okse fra grillen.Pic St Loup er navnet på et klippefremspring i Languedoc regionen. Dette er den første bjergkæde, som skyerne støder på når de kommer fra Middelhavet. Af samme grund er der her langt mere nedbør og et helt andet mikroklima end man oplever andre steder i Languedoc. Kombinationen her med varme dage og kølige nætter, samt den rigtige vandmængde giver stor modenhed i frugten. 65 % Syrah, 20 % Mourvedre og 15 % Grenache dyrkes efter biodynamiske forskrifter i marken, med ekstrem respekt for naturen. Der høstes med lavt udbytte og druerne afstiles inden gæring i cementtank. Efter en lang og kølig gæring lagres vinen på en kombination af 35 hl store træafde og 7 hl æggeformede cementtanke.

Domaine Boucabeille, Amethyst Rouge 2019

Amethyst er lavet på 100% Grenache Noir. Det giver vinen den smukke, violette farve. I duft og smag er den særdeles frisk, elegant og frugtig med aromaer af kirsebær og blomme, som omsluttes af fine, bløde tanniner. Hæld den gerne på karaffel og skænk den ved 16 grader.Jean Boucabeille ønsker med Amethyst at frembringe en ”naturlig” vin, som udtrykker druen og den skiferjord, vinstokkene gror i. Fremstillingen er så ren som mulig med gæring i rustfri ståltanke efterfulgt af en kort periode, hvor vinen lagrer ”sur lie”. Vinen aftappes hurtigt uden at blive filtreret, og der tilsættes ingen svovl.