Domaine Jean-Pierre Maldant, Aloxe-Corton 1. Cru Marechaudes 2018

Jean-Pierre Maldants Aloxe-Corton 1. Cru 'Maréchaudes' laves på Pinot Noir druer, som hentes på to parceller (i alt 0,34 ha. ): Den ene ligger midt i marken 'Les Maréchaudes' i Aloxe-Corton og den anden 'La Maréchaude' ligger en smule længere nede af skråningen, i Ladoix-Sérigny, hvor nogle få 1. Cru-marker har ret til appellationen AloxeCorton 1. Cru. Begge parceller er beplantede med ca. 50 år gamle vinstokke. Både gæringen og modningen (14 måneder) foregår på klassiske Bourgogne træfade (228 l. ). Maldants 'Maréchaudes' er meget klassisk for vine fra denne mark, med stor finesse og aroma. Her dominerer liflige nuancer af hindbær og kirsebær i duften. I munden er vinen mere kødfuld og koncentreret, men det er finessen og harmonien, som vinder til sidst. En fantastisk afbalanceret Pinot Noir. Servér den til fjerkræ i mørke saucer, til kalv, lam, okse eller vildt.

599 kr

Andre kiggede også på

Domaine Jean Guiton, Ladoix 1er Cru, La Corvée 2018

Dedikeret og ekstraordinær! De ord passer perfekt på Guillaume Guiton, som står i spidsen for Domaine Jean Guiton. Han overtog roret fra sin far, Jean (som startede domainet i 1973), i 2002 og har sidenhen, løftet niveauet, så både Jancis Robinson og Decanter har omtalt vinene. Guitons Ladiox 1er Cru er lys granat med lilla highlights i farven. Bouqueten er fuld af jordbær og kirsebærsyltetøj. Krydrede (nellike) noter mødes med kaffe og kakao.I smagen er denne vin rund, smidig, afrundet, fyldig, fløjlsagtig og struktureret med den helt rigtige mængde tanniner.

Pierre Amadieu, Vacqueyras la Grangelière, Cru du Rhône 2019

Vacqueyras kan levere stor Rhône. Denne Vacqueyras har en meget dyb farve og en rig aroma med frugt og krydderi og er et harmonisk og lækkert blend af vine fra forskellige terrasser, hvor nogle er mere frugtige og andre mere fyldige og kraftige. Hver vin lagrer i kældrene hos Amadieu i Gigondas. Her får den fyldigere vin 6 måneder på mindre tønder, mens den frugtigere vin ligger på store egefade, for at blødgøre tanninerne. Egen er således med til at styrke frugtsmagen. I næsen er der duft af skov og små røde frugter krydret med lidt vanilje. Smagen er rund og fyldig og slutter med krydderier og pebernoter. Nydes ung og inden for 5 år.

Domaine Saint Jean Rouge 2018

I Rhône finder du en lille perle, nemlig området Luberon, hvor der skabes delikate roséer og saftige rødvine. Domaine Saint Jean Rouge er baseret på 76% syrah og 24% grenache, som er områdets store powerpar. Her får du fuldmoden frugt med noter af hindbær, jordbær og lakrids der pakker små fine tanniner og velafstemt syre ind. Server til kraftige kødretter.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Chambolle Musigny 1er Cru Les Feuselottes 2017

Chambolle Musigny på noget nær de højeste det kan nå.Gauffroys Premier Cru Chambolle Musigny er fyldig og samtidig med en blød elegance. En blanding af Vosne Romanees finesse og kraften fra Gevrey Chambertin.Gauffroys Chambolle Musigny 1er Cru Les Feuselottes er mineralsk, elegant og perfekt balanceret. En udpræget duft af roser, violer og røde bær som hindbær og jordbær, der fornemmes endnu tydeligere i smagen.Fremragende vin til mad som kalv, okse, svinekød og diverse vildtretter