Domaine Georges Lignier, Gevrey-Chambertin 2018

Siden 2002 har kvaliteten fået et gigantisk løft hos Domaine Georges Lignier. Stilen er i dag virkelig klassisk silkeagtig, dyb og elegant Bourgogne.

549 kr

Andre kiggede også på

Domaine Thierry Mortet, Gevrey-Chambertin Vignes Belles Øko 2019

En af de fineste og mest pålidelige kommune vine, der produceres i Gevrey Chambertin. Den er delikat, subtil og kompleks i næsen, og dernærst middelfyldig, aromatisk og næsten sødmefuld i munden. Den smager godt lige fra frigivelsen, men tager på i vægt hvis man viser den lidt tålmodighed, og både i sin smag og i sit potentiale matcher den en række af 1. cru vinene fra kommunen.

Domaine Georges Lignier, Morey-Saint-Denis 1er Cru "clos des Ormes" 2017

Lignier ejer halvdelen af denne fine 1. Cru, der støder op til Grand Cru Clos de la Roche. Vinstokkene er 50 år gamle, og giver her en vin, der er ærketypen på en 1. Cru fra den nordlige ende af Morey Saint Denis. Farven er klar og glansfuld Bourgogne-rød. Smagen er fyldig og silkeagtig og med et væld af intense sorte bær. Eftersmagen er silkeagtig intens og lang. Klassisk Bourgogne på et højt niveau.

Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Champeaux 1. Cru 2020

Høsten er manuel og klaserne transporteres ned til vingården i små plastikkasser. Her bliver en del af stilkene nænsomt fjernet hvorefter der bliver foretaget en sortering drue for drue inden de blev fyldt på en rustfri gæringstank hvor de smukkeste hele drueklaser allerede venter. Gæringen starter køligt (ved 13 til 14 grader) i de første 4-5 dage, hvorefter temperaturen hæves og vinen gærer færdig i yderligere 10-12 dage med både omrøringer og overpumpninger. Herefter følger 18 måneder på fade (60% nye og 40% én gang brugte) alle fra velansete François Frères frem mod sammenstikningen af den endelige cuvée og aftapningen på flaske, der sker uden klaring eller filtrering.Endnu engang er vi på vej op på den helt store klinge ikke kun hvad prisen angår. Vinen er et nærmest lykkeligt eksempel hvilke sarte og smukke malerier et naturtalent som Arnaud Mortet kan male med Pinot Noir, når vinstokkene står på Côte d'Or og alt er godt. Har du musklerne og tålmodigheden bliver det vinøs lykke at følge denne vin de næste både 10 og 15 år!

Gerard Raphet, Gevrey Chambertin 2020

Gerard Raphet Gevrey-Chambertin er delikat rubinrød, og overrasker dine forventninger til en lys og delikatet udseende vin: det er maskulin power og intensitet som brager op ad glasset. Denne kontrast forfører og drager alle, hvis hjerte banker for Bourgogne. Netop denne forførelse er dét der kendetegner Raphes vine. Noter af jordbær, kirsebær, nelliker, kanel og skov strømmer op ad glasset. Teksturen er på en og samme tid struktureret og silkeblød med en forførende spænding mellem intensitet og kompleksitet. Gerard Raphet er 4. generation vinmager i familien og allerede nu deltager datteren, Marion, i alt arbejdet: fra mark til kælder, fra høst til færdig vin. Raphet familien har aldrig gået på “vin-skole” eller er blevet uddannet ønologer. Nej, deres evne til at skabe autentiske bourgogne mesterværker er gået i arv fra far til søn og nu fra far til datter! Deres know-how er opbygget gennem generationer, der er ingen filosofi, ingen moderne tiltag - deres rytme i arbejdet er den sammen, som den var, da det hele startede, deres rytme er essensen af deres succes! De er ét med deres vine!