Domaine Gauffroy Marc & Fils, Corton Grand Cru Grandes Lolieres 2015

Corton området er det eneste område i der indeholder rød Grand Cru i Cote de Beaune der generelt er kendt for de store hvidvine omend der også bliver lavet stor rødvin i Cote de Beaune Området er det største Grand Cru område af de i alt omkring 20 Grand Crus i Cote d'OrGauffroys Corton Grand Cru Grandes Lolieres er en majestætisk rødvin med en stor bouquet og et langt liv. En mørk og tæt rødvin med kraftig struktur, der på sin vis kan minde om Gevrey Chambertin.

1299 kr

Andre kiggede også på

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 1er Cru Les Petits Epenots 2019

I Pommard laver man udelukkende rødvin, på trods af kommunen ligger Cote de Beaune der generelt er kendt for sine hvidvine. Pommard er kendt for sine maskuline vine med et højt indhold af garvesyre og betegnes som det maskuline modstykke til nabokommunen Volnay. Denne Premier Cru fra Gauffroy er ingen undtagelsen. En stor bouquet domineret af røde og mørke bær samt vildt-kød. Smagen er i sin ungdom domineret af tanniner der samtidig gør at vinen er særdeles lagringsværdi. Bliver blødere og meget behagelig med alderen. Kan serveres til diverse kødretter, evt et godt stykke oksekød eller vildt

Domaine Comte Armand, Auxey Duresses 1. Cru 2016

En flot kompakt Bourgogne med stor saftig duft af røde bær fra skoven. Kraftfuld stil for en Bourgogne med tæt tannin og stor dybde i frugten. Noterne er jordbær og rabarber som understreges af en sort flintet mineralitet. En fyldig Bourgogne med 10 års lagringspotentiale under omtimale betingelser.Druerne til denne 1.er Cru kommer fra marker med 1. cru klassifikation. Vinen er kombineret af druer fra let jordbund, er giver vinen finesse, samt fra tungere jordbund, hvilket giver mere kompleksitet og tyngde. Vinstokkene er mere end 40 år gamle og er plantet i den klassiske Cote de Beaune jordbund med en stor mængde kalk. Inden aftapning lagres vinen i 2 år på egetræsfade inden aftapning.

Domaine Beau Mistral, Rasteau, Cru des Côtes du Rhône 2019

Topvinen Sélection Vieilles Vignes fremstilles af druer fra ejendommens ældste vinstokke. Vinen er sammensat af 60% Grenache, 30% Mourvèdre og 10% Syrah. Den nærmest blæksorte vin byder på en næse af bærfrugt, grafit og andre mineralske nuancer. Smagen er stor, maskulin og mættet til bristepunktet med solmodne solbær. En i alle henseender stor vin.Nyd denne flotte vin af rummelige glas i op til ti år fra høståret, gerne som ledsager til festmåltider med dyrevildt, oksekød, lam eller mørkt fjerkræ såsom andesteg.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 2020

I Pommard laver man udelukkende rødvin, på trods af kommunen ligger Cote de Beaune der generelt er kendt for sine hvidvine. Pommard er kendt for sine maskuline vine med et højt indhold af garvesyre og betegnes som det maskuline modstykke til nabokommunen Volnay. Denne klassiske Pommard fra Gauffroy er ingen undtagelse En stor bouquet domineret af røde og mørke bær samt vildt-kød. Smagen er i sin ungdom domineret af tanniner der samtidig gør at vinen er særdeles lagringsværdi. Bliver blødere og meget behagelig med alderen. Kan serveres til diverse kødretter, evt et godt stykke oksekød eller vildt. Lad den med fordel ligge et par inden du åbner den, men hvis du serverer den i sin ungdom, dekanter den en time til to før servering.