Domaine Frédéric Mabileau, Saint Nicolas de Bourgueil Les Rouillères 2020

Dette er den helt centrale vin fra Frédéric Mabileau, som stadig henter en del af sin frugt fra Les Rouillères, som var en parcel, der fulgte med, da Frédéric mødte sin kommende hustru Nathalie. Det var i 1988 på et tidspunkt, hvor Frédéric ikke helt var på bølgelængde med faderen og derfor plantede det unge par Cabernet Franc og planlagde at der skulle tilføjes endnu en Mabileau til de i forvejen mange Mabileau’ er, der producerede vin i landsbyen St. Nicolas de Bourgueil. Den første vin kom i 1991 og blev tidligt et referencepunkt og et yderst populært valg på stribevis af caféer og vinbarer i Paris. Produktionen er derfor langsomt blevet udvidet, således at der nu tappes i omegnen af 100. 000 flasker, og Nathalie fortæller, at de fleste fortsat lander i Paris og at de såmænd kunne sælge mange flere. Der er tale om manuel høst på alle de 18 ha. som leverer frugt til vinen. Alle parceller er certificeret økologisk og denne gennemsnitlige alder på vinstokkene ligger og balancerer omkring de 35 år. Drueklaserne soigneres allerede ude i vinmarken og igen på det centrale table de tri inden alle stilke fjernes og druerne føres frem til de rustfri ståltanke på transportbånd for at undgå pumpning. Mosten/druerne får lov til at sætte sig i et par døgn forud for gæringen der gennemføres uden fremmede gærstammer med daglig remontage, men uden pigeage hvorefter vinen modner sur Lie i 8 måneder frem mod aftapning der sker uden klaring eller filtrering og med en ultralav svovl stabilisering, som aldrig overstiger vinens naturlige svovlindhold. Resultatet er en af de bedste åbnere, vi har smagt fra noget Domaine. Seriøs saftig mørk frugt i form af blommer og morbær, der virkelig folder sig ud hvis man giver sig tid til at plaske vinen over i en karaffel inden den rammer glassene. Der er brombær, kanel, peber, lakridsrod og også oliven. Imponerende, ja fabelagtig dybde, og det bedste er, at vinen virker dejlig u-forceret. Man fornemmer, at der ikke har været noget hastværk med at få den gjort klar, og at det bestemt heller ikke haster med at få dem nydt. Det er bare autentisk Cabernet Franc fra Loire på den allerbedste måde, så det er ikke så sært, at Frédéric for år tilbage fik vinens logo diskret tatoveret på bagsiden af sin højre overarm.

169 kr

Andre kiggede også på

Domaine de Bila-Haut, Latour de France Occultum Lapidem 2017 (v/6stk)

En ganske varm og fyldig Roussillon, som lægger fra land med grafit, læder og viol inden modne mørke bær i form af kirsebær, brombær, blåbær og blommer kommer og blander sig og skaber noget der ligner en saftig fest i glasset.En meget velafbalanceret vin, som det er nemt at holde af, og som loyalt vil akkompagnere et utal af retter i det salte køkken.

Domaine de Ferrand, Cote du Rhone Vieilles Vignes 2018

Lækker og saftig Cotes du Rhone Produceret af en top-producent af Chateauneuf-du-Pape. Toner af røg, krydderier samt mørk tæt frugt præger vinen. Kraftig og tæt vin med toner af sød frugt.Druerne til denne vin kommer fra stokke der er plantet mellem 1933 og 1946.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 1er Cru Les Petits Epenots 2017

I Pommard laver man udelukkende rødvin, på trods af kommunen ligger Cote de Beaune der generelt er kendt for sine hvidvine. Pommard er kendt for sine maskuline vine med et højt indhold af garvesyre og betegnes som det maskuline modstykke til nabokommunen Volnay. Denne Premier Cru fra Gauffroy er ingen undtagelsen. En stor bouquet domineret af røde og mørke bær samt vildt-kød. Smagen er i sin ungdom domineret af tanniner der samtidig gør at vinen er særdeles lagringsværdi. Bliver blødere og meget behagelig med alderen. Kan serveres til diverse kødretter, evt et godt stykke oksekød eller vildt

Pierre Amadieu, Cru du Rhône, Saint Joseph Les Capelets 2020

Tæt men veldefineret, med årgangens smukke frugtprofil skriver WineSpectator om denne elegante Nordrhône af 100% Syrah. Stor intensitet med rankere stil end de sydligere vine, Amadieu er mest kendt for. Solbær, stikkelsbær, blomme og viol bakkes op af læder, mineralske- og animalske toner. Født til godt kød og egnet til videre udvikling.