Domaine Emmanuel Darnaud, Crozes-Hermitage Trois Chênes 2018

Elegant, floral stil med hindbær, blomme, viol og sorte oliven. Flot vægt i frugten med faste tanniner og lang smag, men friskhed og saftighed savnes ikke. Den nordlige karakter er godt respekteret, som La Revue du Vin de France udtrykker det. Har balance til lagring. Server til helstegt skinke med hvidløg, culottesteg og aromatiske oste. Brug karaffel som ung. Vinstokkene, 25 - 60 år, er gamle nok til at klare den tørre sommer uden stress, men druerne var små, da der blev høstet et par uger tidligere end normalt. Mosten gærer med 20% hele klaser og følsomt udtræk af faststoffer for at bevare syreniveauet; hver parcel for sig, i 15 - 20 dage. Vinen lagrer i en blanding af store fade og brugte barriques i ca. 15 mdr. Emmanuel Darnaud har trådt sine vinøse barnesko hos den velrenommerede Hermitage dyrker Bernard Faurie. Udover at have haft den bedste læremester fik han også datteren med hjem, da han startede for sig selv i 2001. Han startede med 1,5 ha. og har nu 15 ha. i Crozes Hermitage plus 1,7 ha. i Saint Joseph på højre bred, han købte af sin svigerfar i 2010. Hans Crozes Hermitage omfatter 21 parceller i Roche-de Glun lige syd for Tain l'Hermitage, Pont-de-l'Isere området i gaflen, hvor Rhône og Isère bifloden løber sammen, og i Mercurol øst-sydøst for byen. Alle er præget af meget stenede gletcheraflejringer med højt mineralindhold. Saint Joseph området strækker sig næsten 60 km. nordpå, men Darnaud's parcel er ved Maures lige overfor Crozes Hermitage, hvor jorden er granit. Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er Nordrhône.

275 kr

Andre kiggede også på

Domaine Emmanuel Darnaud, Crozes-Hermitage Trois Chênes 2018

Elegant, floral stil med hindbær, blomme, viol og sorte oliven. Flot vægt i frugten med faste tanniner og lang smag, men friskhed og saftighed savnes ikke. Den nordlige karakter er godt respekteret, som La Revue du Vin de France udtrykker det. Har balance til lagring.Server til helstegt skinke med hvidløg, culottesteg og aromatiske oste. Brug karaffel som ung.Vinstokkene, 25 - 60 år, er gamle nok til at klare den tørre sommer uden stress, men druerne var små, da der blev høstet et par uger tidligere end normalt. Mosten gærer med 20% hele klaser og følsomt udtræk af faststoffer for at bevare syreniveauet; hver parcel for sig, i 15 - 20 dage. Vinen lagrer i en blanding af store fade og brugte barriques i ca. 15 mdr.Emmanuel Darnaud har trådt sine vinøse barnesko hos den velrenommerede Hermitage dyrker Bernard Faurie. Udover at have haft den bedste læremester fik han også datteren med hjem, da han startede for sig selv i 2001. Han startede med 1,5 ha. og har nu 15 ha. i Crozes Hermitage plus 1,7 ha. i Saint Joseph på højre bred, han købte af sin svigerfar i 2010.Hans Crozes Hermitage omfatter 21 parceller i Roche-de Glun lige syd for Tain l'Hermitage, Pont-de-l'Isere området i gaflen, hvor Rhône og Isère bifloden løber sammen, og i Mercurol øst-sydøst for byen. Alle er præget af meget stenede gletcheraflejringer med højt mineralindhold. Saint Joseph området strækker sig næsten 60 km. nordpå, men Darnaud's parcel er ved Maures lige overfor Crozes Hermitage, hvor jorden er granit.Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er Nordrhône.

Domaine Yann Chave, Crozes Hermitage Rouvre 2019

Le Rouvre er ikke blot Yann Chaves top Crozes Hermitage, det er uden diskussion en af topvinene i appellationen. Le Rouvre en en fantastisk Crozes Hermitage med en solmoden, dyb og kompleks duft fulgt op af en fyldig, intens og nuanceret smag, der imponerer med sin mineralitet og perfekte balance.

Cave de Tain, Crozes-Hermitage Rouge 2021 Sans Sulfite

Nordrhone er lig med fyldige, intense rødvine. Crozes Hermitage kommer fra en række små landsbyer som omkredser den legendariske by Tain lHermitage. Her fornemmer man, hvordan klassisk syrah skal smage. Smagen er fyldig, intens og frisk. Det er syrah som det skal smage - helt klassisk og dejligt at drikke.Server ved 16-18°C i store rødvinsglas. Drik til retter med kraftigt oksekød eller vildt og til røgede specialiteter.Vinen er lavet uden tilsat svovl og er modnet uden fadlagring.

Paul Jaboulet, Crozes Hermitage, Thalabert 2015

Denne rødvin er lavet på Syrah, som her hentet på ejendommen Domaine de Thalabert, der har tilhørt Paul Jaboulet Aine siden 1834 og er det ældste domaine i appellationen. Vinstokkene på de 45 hektarer er mellem 40 og 60 år gamle og giver et meget lille udbytte.Rødvinen er blevet modnet i 12 måneder på træfad og har en mørkerød, tæt farve. Duften er dyb, med koncentrerede toner af moreller, skovbær og engelsk lakrids. Smagen er ligeledes utrolig dyb og kompleks, med toner af vilde blommer, krydderier, lakrids og tjære.