Domaine Emmanuel Darnaud, Crozes-Hermitage Mise en Bouche 2019

Her er fokus en vin med åben frugt, der kan drikkes tidligt. Rig aroma af små mørke bær vælter op af glasset med noter af peber og kryddernellike, ikke mindst helt ung. Den er sømløst bygget med delikate, modne tanniner og nærmest sprælsk frugt. Bredt anvendelig vin med åbne arme og stor charmefaktor. Druerne fra vinstokke op til 25 år er høstet 6. -15- september og gæret 15 dage delvis i cementtank, delvist i store trækar med 20% hele klaser. Vinen lagrer 30% i barriques brugt 2-5 år, 70% i store træfade i 11 mdr. Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er Nordrhône.

250 kr

Andre kiggede også på

Domaine Yann Chave, Crozes Hermitage Rouvre 2019

Le Rouvre er ikke blot Yann Chaves top Crozes Hermitage, det er uden diskussion en af topvinene i appellationen. Le Rouvre en en fantastisk Crozes Hermitage med en solmoden, dyb og kompleks duft fulgt op af en fyldig, intens og nuanceret smag, der imponerer med sin mineralitet og perfekte balance.

Domaine Emmanuel Darnaud, Crozes-Hermitage Mise en Bouche 2019

Her er fokus en vin med åben frugt, der kan drikkes tidligt. Rig aroma af små mørke bær vælter op af glasset med noter af peber og kryddernellike, ikke mindst helt ung. Den er sømløst bygget med delikate, modne tanniner og nærmest sprælsk frugt. Bredt anvendelig vin med åbne arme og stor charmefaktor.Druerne fra vinstokke op til 25 år er høstet 6.-15- september og gæret 15 dage delvis i cementtank, delvist i store trækar med 20% hele klaser. Vinen lagrer 30% i barriques brugt 2-5 år, 70% i store træfade i 11 mdr.Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er Nordrhône.

Domaine Emmanuel Darnaud, Crozes-Hermitage Trois Chênes 2018

Elegant, floral stil med hindbær, blomme, viol og sorte oliven. Flot vægt i frugten med faste tanniner og lang smag, men friskhed og saftighed savnes ikke. Den nordlige karakter er godt respekteret, som La Revue du Vin de France udtrykker det. Har balance til lagring.Server til helstegt skinke med hvidløg, culottesteg og aromatiske oste. Brug karaffel som ung.Vinstokkene, 25 - 60 år, er gamle nok til at klare den tørre sommer uden stress, men druerne var små, da der blev høstet et par uger tidligere end normalt. Mosten gærer med 20% hele klaser og følsomt udtræk af faststoffer for at bevare syreniveauet; hver parcel for sig, i 15 - 20 dage. Vinen lagrer i en blanding af store fade og brugte barriques i ca. 15 mdr.Emmanuel Darnaud har trådt sine vinøse barnesko hos den velrenommerede Hermitage dyrker Bernard Faurie. Udover at have haft den bedste læremester fik han også datteren med hjem, da han startede for sig selv i 2001. Han startede med 1,5 ha. og har nu 15 ha. i Crozes Hermitage plus 1,7 ha. i Saint Joseph på højre bred, han købte af sin svigerfar i 2010.Hans Crozes Hermitage omfatter 21 parceller i Roche-de Glun lige syd for Tain l'Hermitage, Pont-de-l'Isere området i gaflen, hvor Rhône og Isère bifloden løber sammen, og i Mercurol øst-sydøst for byen. Alle er præget af meget stenede gletcheraflejringer med højt mineralindhold. Saint Joseph området strækker sig næsten 60 km. nordpå, men Darnaud's parcel er ved Maures lige overfor Crozes Hermitage, hvor jorden er granit.Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er Nordrhône.

Domaine Emmanuel Darnaud, Saint Joseph Dardouille 2018

Single vineyard vin fra Lieut Dit Dardouille. Utrolig elegant duft med delikate noter af sort peber, blyantstift og flintet røg fra granitjorden of træfadet. Smag med bærpuré, anis, sorte oliven og mokka. Det er en meget fyldig vin, kødfuld og kraftig med god struktur og perfekt afstemte tanniner. Den viser både krop og dybde samtidig med at den bevarer sin elegance. Et perfekt match til fuglevildt. Kan udvikle sig længe.Emmanuel Darnauds Saint-Joseph er fra svigerfar Bernard Faurie's domæne, som Emmanuel langsomt er ved at overtage. 30-80 år gamle vinstokke på stejl, sydøstvendt granitskråning, ialt 1,5 hektar i marken Dardouille, nær byen Maures syd for Tournon. 80% af druerne, der er høstet i hånden 28. september, afstilkes. Mosten gærer i åbne kar i 15-20 dage, og vinen ligger på fad i ca. 15 måneder; en blanding af nye- og 2. års barriques og store fade. Karaffel er obligatorisk til den unge vin.Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er Nordrhône.