Domaine du Grand Ormeau, Fleur des Ormes Lalande de Pomerol 2018

Domaine du Grand Ormeau er familien La Gardes ejendom i den sydlige ende af Lalande de Pomerol lige ved grænsen til Pomerol. Med kun cirka 2 hektar jord, med 50 år gamle stokke, er det små mængder vin der bliver lavet og denne cuvee er topvinen fra domænet, hvor der er brugt de bedste druer fra de ældste stokke. Lalande de Pomerol er domineret af Merlot, og Fleur des Ormes har masser af moden frugt fra den varme årgang 2018 - det er tætpakket og intens rødvin, hvor man kun lige fornemmer fadpræget under frugten. Det er rødvin, som står lysende klar og lige til at drikke efter en time eller to i karaffel. Server den gerne lidt kølig for at få alle nuancerne med. Server ved 14-16°C i store rødvinsglas. Drik til grillede portobellosvampe med balsamico og urter.

239 kr

Andre kiggede også på

Domaine de Pignan, Chateauneuf du Pape 2013

Domaine Guy Mousset, Les Garrigues, Cotes du Rhone Villages 2017

En Côtes du Rhône Villages på rigtigt højt niveau, den bliver lavet med et udvalg af de bedste druer fra gamle vinstokke i den varme Rhone-dal. Vinen har en fantastisk mørkerød farve, på ganen er den frugtrig, kraftig og lækker. Smuk lang finish. Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik den til stegt kød og gryderetter med masser af timian og rosmarin.

Domaine Tour du Bon, 'Saint Ferreol' Bandol Rouge 2018

Mourvedre er mørk og dyb - og i Saint Ferréol fornemmer man alle nuancerne. Fra kaffe og kakao til peber, tobak og trøfler. Vinen er en hyldest til området, druen og livet omkring Bandol, hvor Agnès Henry virkelig viser hvor elegant man kan få en Bandol til at fremstå. Det er vin, som kræver nogle år til at udvikle sig, hvor den strukturede og bredskuldrede vin bliver mere blød og nuanceret. Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik den til serranoskinke med Sechuan-peber - eller til grillet lam, hvis du gemmer den et par år.

Halos de Jupiter, Châteauneuf-du-Pape 2019 (v/6stk)

Vinen er noget af det mest sofistikerede og samtidigt umiddelbart charmerende, der bliver produceret i Châteauneuf-du-Pape. Forunderligt virker vinen nærmest sødmefyld selvom den teknisk set er helt tør. Det giver en unik smagsoplevelse, der er svær at sætte andre ord på end 'sexet'. Selvom vinen kommer med højt alkoholindhold er den mere saftig en voldsom. Alkoholen er bare omfavnet af rød frugt og garrique. Det er svært ikke at blive begejstret.