Domaine de La Noblaie, Chinon Rouge Pierre du Tuf Øko 2019 (v/6stk)

En smuk og udtryksfuld vin med masser af brombær, sorte kirsebær og violer, der fornemt bliver bakket op af modningens komplekse krydderier. Helt tør, velstruktureret og efterhånden som den får lidt luft saliggørende saftig og med en tannisk finesse til sidst, som burde kunne veksle enhver Cabernet Franc skepsis til begejstring. Ganske enkelt endnu en gang en af de bedste og mest respekterede rødvine, der produceres i hele Loire-dalen, og i tilgift historisk og unik.

215,-182,75 kr

Andre kiggede også på

Paul Jaboulet, Hermitage, La Chapelle 2012 (v/2stk)

Navnet ”La Chapelle” kommer fra det lille kapel (Saint-Christophe) bygget på toppen af Hermitages flotte terrasser. La Chapelle laves på Syrah druer, som kommer fra nogle af Hermitages allerbedste parceller på topvinmarker som Les Bressards, les Greffieux, le Méal og les Rocoules, hvor vinstokkene er mellem 40 og 60 år gamle (Paul Jaboulet Aîné ejer i alt 21 ha. i Hermitage). Bedre oprindelse findes ganske enkelt ikke i Hermitage. Hver parcel bliver vinificeret for sig, og blandingsforholdene af de forskellige vine varierer efter årgangen. Det er netop sammensætningen af de enkelte vines forskellige egenskaber, som skaber La Chapelles enestående harmoni.Hermitage La Chapelle har en meget flot, blank rubinrød farve. Duften afslører lige fra begyndelsen stor kompleksitet og charme og udvikler sig hurtigt, når man ilter den i glasset, med toner af mørke bær som brombær, solbær og blåbær, samt krydrede nuancer og en diskret karakter af træ fra fad. I smagen er vinen meget fyldig, kompleks og frugtrig. I eftersmagen bliver vinen ved med at give fra sig, med god tannin og struktur.

Domaine Jean Guiton, Ladoix 1er Cru, La Corvée 2018

Dedikeret og ekstraordinær! De ord passer perfekt på Guillaume Guiton, som står i spidsen for Domaine Jean Guiton. Han overtog roret fra sin far, Jean (som startede domainet i 1973), i 2002 og har sidenhen, løftet niveauet, så både Jancis Robinson og Decanter har omtalt vinene. Guitons Ladiox 1er Cru er lys granat med lilla highlights i farven. Bouqueten er fuld af jordbær og kirsebærsyltetøj. Krydrede (nellike) noter mødes med kaffe og kakao.I smagen er denne vin rund, smidig, afrundet, fyldig, fløjlsagtig og struktureret med den helt rigtige mængde tanniner.

Pierre Amadieu, Vacqueyras la Grangelière, Cru du Rhône 2019

Vacqueyras kan levere stor Rhône. Denne Vacqueyras har en meget dyb farve og en rig aroma med frugt og krydderi og er et harmonisk og lækkert blend af vine fra forskellige terrasser, hvor nogle er mere frugtige og andre mere fyldige og kraftige. Hver vin lagrer i kældrene hos Amadieu i Gigondas. Her får den fyldigere vin 6 måneder på mindre tønder, mens den frugtigere vin ligger på store egefade, for at blødgøre tanninerne. Egen er således med til at styrke frugtsmagen. I næsen er der duft af skov og små røde frugter krydret med lidt vanilje. Smagen er rund og fyldig og slutter med krydderier og pebernoter. Nydes ung og inden for 5 år.

Paul Cherrier, Sancerre Rouge 2018 (v/6stk)

Cherriers eneste rødvin består af 100% Pinot Noir, der emmer af mineralsk substans, mørk frugt og karaktér. Det hele høstes i hånden og dyrkes med et fornyet fokus på bæredygtighed, mens den færdiggærede vin er modnet i ståltanke og store, gamle egetræsbeholdere, der forhindrer andet end druernes egne karakteristika i at skinne igennem.I næsen kan man derfor først og fremmest det sten- og kalkholdige terroir i form af gnister, flintesten og kridt, der lægger sig om kernen af røde kirsebær, blåbær, lakrids og urter. Smagen er tør med let nappende tanniner, en rank og saftig frugtsyre og en spændstig, krydret eftersmag.Vi anbefaler servering let nedkølet ved 13-15 grader, evt. med følgeskab af helstegt kylling med timian og peberfrugter, stegt aubergine eller grillet laks med broccoli.