Domaine de Ferrand, Cote du Rhone Mistral 2021
Saftig og mørk frugt vælter op ad glasset fra denne Grenache baserede Côtes du Rhône. Mørke blommer, kølig mineralitet og modne brombær. Smagen har flot dybde og kompleksitet, som et resultat af de gamle vinstokke som druerne kommer fra. En god balance med stor moden frugt og tanniner til at rense gummerne. Grenache domineret cuvée fra en af Châteauneuf-du-Papes førende producenter. Fremragende Côtes du Rhône der er fremstillet af druer fra vinmarker, der kun er adskilt fra Châteauneuf-du-Pape af en lille grusvej. De ældste parceller her er plantet tilbage i 1933 og 1946. Markerne er beplantet med 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Cinsault. Vinen gæres med sin naturlige gær ved 27 ? 30 grader. Vinen lagres kun på cement og ståltanke, for at bevare mest mulig renhed i frugten.
Andre kiggede også på
Domaine Guy Mousset, Les Garrigues, Cotes du Rhone Villages 2017
En Côtes du Rhône Villages på rigtigt højt niveau, den bliver lavet med et udvalg af de bedste druer fra gamle vinstokke i den varme Rhone-dal. Vinen har en fantastisk mørkerød farve, på ganen er den frugtrig, kraftig og lækker. Smuk lang finish. Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik den til stegt kød og gryderetter med masser af timian og rosmarin.
DS Valréas Cotes du Rhone Village 2020
Bladt storslåede gamle egetræer og velduftende lavendelmarker ligger ejendommen hvorfra DC Côtes du Rhône Village Valreas laves. Huset råder over 100 ha hvoraf 40 ha er vinmarker, som langsomt men sikkert er ved at blive konverteret til økologisk dyrkning. Druerne til denne vin kommer fra vinstokke der er mellem 50 og 70 år gamle. Vinmarkerne ligger mod sydøst, hvorfor dagene er lange og lune med masser af sol. På paletten viser vinen noter af jordbær, kirsebær, læder og lakrids med fine tanniner og delikat afstemt syre.
Domaine Tour du Bon, 'Saint Ferreol' Bandol Rouge 2018
Mourvedre er mørk og dyb - og i Saint Ferréol fornemmer man alle nuancerne. Fra kaffe og kakao til peber, tobak og trøfler. Vinen er en hyldest til området, druen og livet omkring Bandol, hvor Agnès Henry virkelig viser hvor elegant man kan få en Bandol til at fremstå. Det er vin, som kræver nogle år til at udvikle sig, hvor den strukturede og bredskuldrede vin bliver mere blød og nuanceret. Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik den til serranoskinke med Sechuan-peber - eller til grillet lam, hvis du gemmer den et par år.