Domaine Clavel, Bonne Pioche Rouge Pic Saint Loup 2018

Pic St Loup er den stejle klippe, der lægger navn til dette område. Vinen springer op af glasset med sort frugt, peber og animalske toner. En stor saftighed i smagen, hvor frugtsyren giver liv og glade dage. Smagsindtryk, hvor sorte kirsebær blander sig med søde krydderier og lakrids. En fyldig vin, der balancerer flot i mundhulen. Nyd denne flaske til et stykke lam eller okse fra grillen. Pic St Loup er navnet på et klippefremspring i Languedoc regionen. Dette er den første bjergkæde, som skyerne støder på når de kommer fra Middelhavet. Af samme grund er der her langt mere nedbør og et helt andet mikroklima end man oplever andre steder i Languedoc. Kombinationen her med varme dage og kølige nætter, samt den rigtige vandmængde giver stor modenhed i frugten. 65 % Syrah, 20 % Mourvedre og 15 % Grenache dyrkes efter biodynamiske forskrifter i marken, med ekstrem respekt for naturen. Der høstes med lavt udbytte og druerne afstiles inden gæring i cementtank. Efter en lang og kølig gæring lagres vinen på en kombination af 35 hl store træafde og 7 hl æggeformede cementtanke.

179 kr

Andre kiggede også på

Domaine Rolet, Arbois Rouge Tradition 2015

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Domaine Boucabeille, Amethyst Rouge 2019

Amethyst er lavet på 100% Grenache Noir. Det giver vinen den smukke, violette farve. I duft og smag er den særdeles frisk, elegant og frugtig med aromaer af kirsebær og blomme, som omsluttes af fine, bløde tanniner. Hæld den gerne på karaffel og skænk den ved 16 grader.Jean Boucabeille ønsker med Amethyst at frembringe en ”naturlig” vin, som udtrykker druen og den skiferjord, vinstokkene gror i. Fremstillingen er så ren som mulig med gæring i rustfri ståltanke efterfulgt af en kort periode, hvor vinen lagrer ”sur lie”. Vinen aftappes hurtigt uden at blive filtreret, og der tilsættes ingen svovl.

Domaine Saint Jean Rouge 2018

I Rhône finder du en lille perle, nemlig området Luberon, hvor der skabes delikate roséer og saftige rødvine. Domaine Saint Jean Rouge er baseret på 76% syrah og 24% grenache, som er områdets store powerpar. Her får du fuldmoden frugt med noter af hindbær, jordbær og lakrids der pakker små fine tanniner og velafstemt syre ind. Server til kraftige kødretter.

Domaine Tour du Bon, 'Saint Ferreol' Bandol Rouge 2018

Mourvedre er mørk og dyb - og i Saint Ferréol fornemmer man alle nuancerne. Fra kaffe og kakao til peber, tobak og trøfler. Vinen er en hyldest til området, druen og livet omkring Bandol, hvor Agnès Henry virkelig viser hvor elegant man kan få en Bandol til at fremstå. Det er vin, som kræver nogle år til at udvikle sig, hvor den strukturede og bredskuldrede vin bliver mere blød og nuanceret. Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik den til serranoskinke med Sechuan-peber - eller til grillet lam, hvis du gemmer den et par år.