Domaine Bernard Coillot, Marsannay Les Ouzelois 2017 (v/6stk)

Vinen kommer med et frisk og berigende udtryk hvor masser af solbær, kirsebær og brombær charmerer. Den er stadig lidt fast i kødet, men har et overdådigt potentiale. I sin ungdoms vår har den godt af en svingtur i en karaffel.

375,-318,75 kr

Andre kiggede også på

Domaine Franck Chavy, Morgon Sans Sulfite 2020 (v/6stk)

Dette er den svovlfri Morgon fra Domaine Franck Chavy, der holder til i Régnié-Durette. Franck Chavy er som vinmager observant og nysgerrig, og hans mantra er, at hvis man som vinmager ikke prøver at skubbe til grænserne for, hvad man tror, der er muligt, så kan man lige så godt slå op i banen og sælge sine druer til kooperativet. Han fører dagbog over hver eneste lille justering, han foretager så han kan udvikle på det der fungerer, og han sammenligner sig selv med kokken på en restaurant og siger: hvis kokken kreerer de samme retter år ud og år ind så mister gæsterne langsomt interessen, men hvis kokken derimod investerer sig selv og udvikler velsmagen på tallerknerne, så bliver gæsterne ved med at vende tilbage.Innovation og kreativitet og deraf følgende nye vine på programmet er derfor ikke et særsyn, men en selvfølge på Domaine Franck Chavy, og senest har han vundet fornyet respekt for den nærmest fraværende flaskevarians i denne Morgon, som nu for 3. gang er produceret og tappet helt uden tilsætning af svovl. Der er tale om manuel høst fra de samme parceller, som leverer frugten til Franck Chavy’s øvrige cuvéer fra Morgon heriblandt den Morgon élevée en fût de chêne, som blev fejret som “Meilleur Gamay du Monde” ved den for vinbønderne i Beaujolais prestigefyldte Concours International du Gamay, der blev afholdt for 6. gang i Lyon i februar 2019 Der er tale en manuel høst, hvor Franck Chavy bliver godt hjulpet af et hold af høstarbejdere, som vender tilbage år efter år, også selvom Covid-19 pandemien bød på forhindringer for dem, som kom rejsende fra øst. Franck Chavy går meget op i den phenoliske modning af druerne, og han betaler gerne for et par dages lediggang blandt løsarbejderne, hvis han til gengæld før den perfekte frugt hjem i kælderen. Alle stilke fjernes forud for gæringen, der startes i lukkede tanke uden fremmede gærstammer og andre kunstgreb, og Franck Chavy praktiser en længere maceration end flertallet, fordi han ikke blot efterstræber gæringens primære aromaer, men også den dybde, finesse og tanninske kompleksitet, som skind og kerner gemmer på. Så der hvor de fleste ville have ladet vinen løbe fra bundfaldet fortsætter Franck Chavy med fodtramp og omrøringer (Pigeage) i adskillige dage inden vinen får fred og modner 8 måneder tanken frem mod en ilt fri aftapning uden klaring, filtrering eller tilsætning af svovl.En mørk meget frisk og meget voluminøs Morgon med en forførende aromatisk kompleksitet, som opleves i konstant udvikling efterhånden som vinen får lov til at udfolde sig i meget gerne store glas. Masser af hindbær, kirsebær, kirsch, sågar fersken og efterhånden mere rund og mere sødmefuld i sin profil. Udviklingen i glasset er i sig selv en oplevelse, og dekantering ville her være direkte syndigt.Franck Chavy mener selv at fraværet af svovl giver en forstærket terroir-effekt, og for ham giver det ekstra benarbejde de sidste dage af macerationen derfor ekstra god mening i de svovlfri vine.

Domaine de Bila-Haut, Latour de France Occultum Lapidem 2017 (v/6stk)

En ganske varm og fyldig Roussillon, som lægger fra land med grafit, læder og viol inden modne mørke bær i form af kirsebær, brombær, blåbær og blommer kommer og blander sig og skaber noget der ligner en saftig fest i glasset.En meget velafbalanceret vin, som det er nemt at holde af, og som loyalt vil akkompagnere et utal af retter i det salte køkken.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 1er Cru Les Petits Epenots 2017

I Pommard laver man udelukkende rødvin, på trods af kommunen ligger Cote de Beaune der generelt er kendt for sine hvidvine. Pommard er kendt for sine maskuline vine med et højt indhold af garvesyre og betegnes som det maskuline modstykke til nabokommunen Volnay. Denne Premier Cru fra Gauffroy er ingen undtagelsen. En stor bouquet domineret af røde og mørke bær samt vildt-kød. Smagen er i sin ungdom domineret af tanniner der samtidig gør at vinen er særdeles lagringsværdi. Bliver blødere og meget behagelig med alderen. Kan serveres til diverse kødretter, evt et godt stykke oksekød eller vildt

Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2018 (v/6stk)

En vin der lige siden frigivelsen har været så charmerende, at man med det samme sænker alle parade. På sammen tid slank og intens med en overflod af saftige røde bær og subtile krydderier.Mes Cinq Terroirs er et sammenstik af frugten fra de 5 Lieux-dits En Motrot, En Derée, Combe de Dessus, Au Velle og En Champs, som Denis Mortet introducerede i 2004 og også producerede i 2005 inden han tog sit eget liv i foråret 2006. Hvad andre bruger generationer på at opnå i anerkendelse og omtale skabte han i løbet af 10 år, men det skabte et forventningens pres som fik konsekvenser - i sidste ende den ultimative!Arnaud Mortet vovede først at genoptage faderens idé i forbindelse med 2013-høsten, og dermed er dette blot er den 8. udgave af vinen. Alligevel er de fleste kritikere enige om, at frugten fra de forskellige parceller komplementerer hinanden så smukt, at vinen matcher en lang række 1. Cru vine i Gevrey-Chambertin.På alle 5 parceller holdes druerne fra de yngste og ældste vinstokke adskilt under høsten, således at man nede i kælderen både under gæringen og under den efterfølgende fadlagring kan operere med den unge og den ældre udgave af Mes Cinq Terroirs.