d'Arenberg, The Custodian Grenache, McLaren Vale 2016

Duften er indbydende og krydret. Vinen er perfekt balaceret og harmonisk med frugtkarakterer af morbær, blåbær og blommer og noter af anis, fennikel og koriander. Vinen har tilpas følelige tanniner, men de balanceres af en frisk syre.

150 kr

Andre kiggede også på

d'Arenberg, The Feral Fox Pinot Noir, McLaren Vale / Adelaide Hills 2017

Herlig Pinot Noir med indbydende Pinot Noir aroma med både røde frugter og hvid peber, en fyldig smag og længde og med den friskhed, som det køligere klima i Adelaide Hills giver. Frisk, livlig syre i afslutningen med perfekt afstemte tanniner blander sig i en saftig vin med finesse.

d'Arenberg, The Laughing Magpie Shiraz-Viognier, McLaren Vale 2016

Vinen, som er blevet kaldt Australiens Côte Rôtie, er en indsmigrende blanding af Shiraz' kraftige, solide frugt og den hvide Viogniers saftighed og lyse toner. Mørk, tør chokolade, oliven, kanel og cedertræ. Tørrede figner og syltede bær danser med lyse stenfrugter og frisk syre fra den hvide drue. En flot vin til grillet lam marineret med hvidløg, timian og rosmarin.Chester Osborn både høster og gærer Shiraz- og Viognierdruer sammen, som man også skal i Côte Rôtie. Efter høst gærer mosten i åbne tanke med fodtrædning, som man har tradition for, før mosten -mens den stadig gærer- kommer i den blide kurvepresse, og gæringen fortsætter i små, mest brugte egefade , hvor vinen lagrer indtil tapning uden klaring eller filtrering. Vinen vil udvikle sig yderligere, hvis man gemmer den i kælderen op til ti år.Navnet til vinen fik Chester fra Australiens lokale fugl, Kookaburra, som har en meget særpræget sang. Chesters datter kunne ikke udtale navnet og kaldte fuglen en leende skade, og da fuglen er sort med en stribe af hvide fjer, passede navnet godt til vinen, da den er en blanding af den mørke Shiraz 94% og den hvide Viognier 6%.

d'Arenberg, The Custodian Grenache, McLaren Vale 2016

Duften er indbydende og krydret. Vinen er perfekt balaceret og harmonisk med frugtkarakterer af morbær, blåbær og blommer og noter af anis, fennikel og koriander. Vinen har tilpas følelige tanniner, men de balanceres af en frisk syre.

d'Arenberg, The Stump Jump GSM, McLaren Vale 2017

Vinen præges af særdeles modne druer med både lyse- og mørke frugttoner, krydderier, en lille jordtone og fast bygning med tannin, der lukker af til sidst. Trods høj modenhed en tør vin med kun 1,3 g. restsukker/l., hvor de tre druer spiller rigtig godt sammen. Meget bred anvendelse: Den åbne frugt kvæler ikke en stegt kylling, og den faste struktur gør, at vinen ikke kvæles af et stykke rødt kød. Grenache 60% giver rund, saftig frugt, som struktureres af 20% let peberkrydret Syrah og 20% Mourvedre, der giver en fast afrunding. d'Arenbergs signaturvin, opkaldt efter ploven der lettede opdyrkningen af nyt land, har gennem årene pløjet sig solidt ind i danske vindrikkeres bevidsthed. Alliancen mellem Grenache, Syrah og Mourvedre fungerer lige så godt her som i Sydrhône, hvor konceptet kommer fra. De fleste druer er fra meget gamle buskvinstokke og vinifikationen sker, efter ganske let presning, i de traditionelle åbne gæringstanke, efterfulgt af let egefadlagring i store, ældre fade.