Compañía de Vinos Heraclio, Rioja Heraclio Alfaro Crianza 2016 (v/6stk)

En appellerende semimoderne Rioja med bløde tanniner, moderat fadpræg og en dejlig uforceret kompleksitet. Frugten er domineret af modne mørkerøde bær som bliver supporteret af de velintegrerede krydderier fra fadene på en sådan måde at man fornemmer Riojas DNA samtidig med at der også er fin friskhed til stede.

129,-109,65 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2014

I de bedste årgange beslutter man hos Marqués de Murrieta, at man udover Reserva og Gran Reserva Especial besluttede at producere en Gran Reserva. Vinen er først modnet i 26 måneder på tidligere brugte små amerikanske fade og derefter 8 måneder på nye amerikanske barriques. Efter aftapningen er vinen modnet i min. 3 år i slottets dybe kældre før frigivelse på markedet. Farven er meget koncentreret, med ruby nuancer. I duften er vinen meget klassisk Rioja, i en dejlig moderne stil, med masser af bid, krydderier og frugtkarakter. De krydrede toner og Tempranillos intense frugtnuancer harmonerer fint med vaniljen og trækarakteren, så vinen virker dejlig frisk og aromatisk og absolut ikke tung. I smagen finder man toner af krydderier, struktur, tannin og dejlige bløde toner af røde frugt. Efter lidt iltning kommer der mere harmoni og velour, med god frugtsødme, nuancer af mørkere frugter (moreller, brombær, mørke blommer) og en meget dyb finish med toner af cedertræ og tobak. En ganske enestående vin! Den er fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen skal helt klart iltes på karaffel inden servering – gerne 2-3 timer.

CVNE Imperial, Rioja Gran Reserva 2015 (v/6stk)

Essensen af Rioja når Rioja rammer toppen af kvalitets pyramiden! Vinene fra C.V.N.E (Compañia Vinicola del Notre del España) udstråler de kvaliteter, som man forventer at få, når man søger gode vine fra Rioja! Siden 1879, hvor to brødre startede bodegaen, har efterkommere stået for produktionen - vinen løber i deres årer. Gran Reserva har fået på tangenter, når det kommer til fadlagring og druemateriale! Imperial Gran Reserva laves kun i de bedste år. Druerne er høstet i hånden og nænsomt behandlet fra vinstok til færdig vin. Efter endt gæring tilbrunger gran reservaen 24 måender i franske og amerikanske fade med omstikning hver 4. måned. Sluttelig får vinen lov til at lagre i flasken yderligere 36 måneder, før den slippes fra vineriet. Noter af skovbær, kandiserde jordbær, sød lakrids, balsamico og varme krydderier driver vinen sammen med de smukke fine tanniner, afstemt alkohol og rundhed, som umiskendelig skriger RIOJA!

Halos de Jupiter, Costières de Nîmes 2018 (v/6stk)

Vi er i den allersydligste del af Rhône dalen - faktisk i et område som indtil for få år siden blev regnet som en del af Languedoc - men der er tale om det klassiske Rhône terroir med små råde rullesten og tungt rødt ler, og i tilgift en kølig brise fra Middelhavet der i løbet af sommeren tempererer den brændende Var,e og åbner muligheden for at producere vine med en lidt mere frisk profil en den, vi oplever i Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og de andre mere berømte (og historisk ægte) Rhône-vine.Det er en chance som Philippe Cambie griber, og uden at give slip på sin hang til solmoden frugt og saftig imødekommende fylde, skaber han her sin mest letløbende vin. Den har måske ikke et langt liv foran sig, men Philippe lover, at den stadig vil være forfriskende og charmerende både 4 og 5 år efter høsten.

Òbalo, Rioja, La Encina Crianza, Sonsierra, DOC 2017

Håndhøstet og dobbeltsorteret, sent modnet frugt fra 45-70 årige vinstokke giver en elegant men tæt, kødfuld og fokuseret vin med toner af blomme, ribs, kløver, krydderurte, fin syre og en anelse egefad.