Colombaia, Toscana Rosso Tuttifrutti 2019 (v/6stk)

Dette er ikke en typisk toskansk Sangiovese, hvis sådan en overhovedet findes, men derimod et typisk udtryk for den nysgerrige skaberkraft, som det supersympatiske ægtepar Helena og Dante Lomazzi stadig er begavet med på deres lille vingård Colombaia på bakketoppen sådan ca. midtvejs mellem San Gimignano og Siena. Hvert år changeres nuancerne på deres labels alt efter hvad der ender i flaskerne og når vinene er på vej ud ad en tangent eller bare nysgerrigt søgende så bliver de ranke Bordeaux flasker skiftet ud med den lidt mere joviale af slagsen. De såkaldte Bourgogne flasker. Denne lille saftbombe af en vin som de, selvom det ikke kommer til udtryk på etiketten, kalder for Tutti Frutti, er således ovre i den eksperimenterende afdeling. Der er tale om ikke et Field blend så en samtidig høst af Sangiovese, Canaiolo og Malvasia Nera som gærer sammen uden fremmede gærstammer og uden temperatur kontrol i rustfrit stål uden knusning af druerne og med omkring 60% hele klaser i noget der ligner et maceration carbonique look a like. Vinen får lov til at sætte sig/modne 10 måneder i tanken inden Helena og Dante mener den ved at være klar hvorefter de tapper den uden klaring, filtrering eller tilsætning af svovl. En mellemfyldig saftig og ligefrem vin som lige bør få lov til at trække vejret efter at den er sluppet af med proppen således at den første funkiness reduceres en smule samtidig med at vinen bløder op. Herefter i næsen dejlig rig på mørke kirsebær, ribs samt grønne og let bitre urter og derpå i munden dejlig vital takket være næsten sprælske tanniner og en frisk syre som virkelig virker befordrende når der kommer mad på bordet.

213,-181,05 kr

Andre kiggede også på

Antinori, Villa Antinori Rosso Toscana IGT 2019

Villa Antinori er blandt husets signaturvine fremstillet første gang som Chianti Classico i 1928. I 2001 ændrede Piero Antinori vinens status til IGT for at kunne højne kvaliteten med druer som Cabernet, Merlot og Syrah, alle høstet på Antinori familiens ejendomme. Hver druesort vinificeres for sig, for at optimere ekstraheringen af frugt og tanniner, druesort for druesort. Den unge vin lagres 12 måneder på fade af fransk, ungarsk og amerikansk eg. Efter aftapningen lagrer Villa Antinori yderligere 8 måneder inden den frigives til salg.Villa Antinori byder på en intens og kompleks duft med noter af modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen er koncentreret, smidig, og fløjlsagtig og munder ud i en utroligt appetitlig finish. Villa Antinori er superb til vildt, lam, fyldige antipasti eller kalv.

Ca'Orologio, Rosso del Veneto Relógio 2017 (v/6stk)

Ca'Orologio, Rosso del Veneto Relógio 2017 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Poggione, Rosso di Toscana 2019

Entry-level vin fra Il Poggione. Frisk og frugtrig rødvin med intens duft af røde bær, søde krydderier og vanilje. Smagen er blød og med en behagelig frisk frugtsyre, der afslutter med en flot saftighed. Vinen er lagret på franske egetræsfade, hvilket bidrager med ekstra struktur.

Cosimo Maria Masini, Toscana Rosso Sanforte 2018 (v/6stk)

En næsten kraftig men stadig forunderlig frisk rødvin. Frugtaromaerne er både røde og mørke bær med indslag af kirsebær og blåbær, og en dejlig blomstret karakter over hele udtrykket. Nærmest som en buket tørrede blomster. Koncentreret og dyb, men stadig imponerende luftig, blød og rund. Sanforte understreger den selvbevisthed og ro, hvormed huset frembringer deres vine. Selvom druen er ukendt for de allerfleste rammer de lige i hjertet af den toskanske tradition og vinstil.