Clos Henri, Pinot Noir, Marlborough 2017

Navnetrækket Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne mod Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset ophav. Det er den autencitet og ægthed familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig, resulterende i at vinstokkenes indbyrdes kamp om næring højnes, hvilket giver færre druer men med en langt større koncentration. Clos Henri er huset top-vin, og de økologisk dyrkede druer kommer fra ejendommens bedste Pinot Noir-vinstokke. Druerne er håndplukkede og afstilkede, og de hele druer kommes, uden forudgående presning i store, åbne franske egefade, hvor de udbløder i en uge ved lave temperaturer. Gæringen sker med blide overpumpninger, og den såkaldte post-fermenterings maceration – praksissen med at lade drueskaller udbløde efter gæringens ophør, tager i alt tre uger. Herefter lagrer vinen i 12 måneder i franske egefade, hvoraf en fjerdedel er nye. Clos Henri, Pinot Noir er en majestætisk vin, med tydelige referencer til Bourgeois-familiens hjemland. Den har en fin, ren og elegant næse, med diskrete antydninger af røg, kirsebær og peber. I smagen er den saftig og kraftig, med mørk frugt og lakrids, afbalanceret af silkeagtig tekstur og generøse tanniner. Pinot Noir fra New Zealand bliver næppe bedre.

355 kr

Andre kiggede også på

Leitz, Zero point five Pinot Noir

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Lemelson Vineyards, Stermer Vineyard, Pinot Noir 2015 (v/6stk)

Druerne til denne Pinot Noir kommer udelukkende fra den økologisk dyrkede Stermer Vineyard, som egentligt ligger i det mindre AVA-distrikt Yamhill Carlton, hvor ler-, sten- og kalkaflejringer giver særligt gode forhold til vindyrkning. Selve marken blev i sin tid købt af George og Barbara Stermer i begyndelse af 1950’erne – hvoraf dens navn. Den producerede i mange år pærer og blommer, indtil Eric Lemelson plantede ca. 13 ha. Pinot Noir i 1997-1998. Efter en total afstilkning bliver druerne gæret på rustfrie ståltanke og derefter modnet i 16 måneder på 228 l. burgundiske træfade (hvoraf de 62% er nye).I Stermer Pinot Noir finder man genkendelige aromaer af roser, fennikel modne, sorte bær, men også mørke, mineralske toner. I smagen er vinen kødfuld med god velour og afrundet tannin og med krydrede toner til sidst. Med iltning får vinen mere elegante og sarte nuancer, som harmonerer meget fint med strukturen.Server den til vildt, okse, lam – gerne tilberedt med skovsvampe eller bær.

Senses, MCM 88 Pinot Noir 2016

Fra den berømte vinmark tidligere kendt som Keefer Ranch, producerer Senses MCM88 Pinot Noir; en sprudlende Russian River Pinot der oprindeligt blev farmet af Kosta Browne. MCM står for Max, Chris og Myles og gengiver desuden romertallene for 1900, Og så tilføjes '88 der markerer deres fødselsår 1988.“Medium lilla farve med markante aromaer af sorte hindbær, morbær og knuste blåbær med antydninger af baking-spice, anis, chokoladeæske og menthol. Medium til fyldig i munden med massiv sort og blå frugt og en masse krydrede noter der afslutter langt og med en silketekstur”

Jean-Etienne Chermette, Pinot Noir Champs Blancs 2020

En let- til mediumfyldig meget saftig Pinot Noir med et dejligt mix af frugt, bløde tanniner og en charmerende åben profil. Druerne kommer fra 10-år gamle vinstokke, der vokser i en ler- og kalkholdig jord ved Légny i Pierres Dorées. Druerne vinificeres med 2/3 hele klaser, som bidrager til den sprøde frugt og struktur. Efter 8 dages maceration i betontanke, lagrer vinen 6 måneder; 85% på stål og 15% på nye egefade. Grundet de lokale appellationsregler, må huset sælge denne vin som almindelig bordvin.