Château Lilian Ladouys, Cru Borgeois, Saint-Estèphe 2019

92+ point: Vinous: The 2019 Lilian Ladouys is absolutely beautiful, just as it was from barrel.

295,-265 kr

Andre kiggede også på

Château Cos Labory, 5. Cru Saint-Estèphe 2019

94 point: James Suckling: Aromas of redcurrants, flowers and spices, such as nutmeg. Some cherries, too. Its full-bodied, yet racy and energetic. Chewy tannins. Structured. One of the best Cos Labory in a long time. This needs three or four years to come

Château Croizet Bages, 5. Cru, Pauillac 2019

93 point: James Suckling: Blackcurrants, spices and blueberries with some lead pencil on the nose. Medium body with fine tannins that are polished and pretty. Nice finish. Not the most structured 2019, but very attractive and well crafted. Drink after

Château Ladignac, Médoc Cru Bourgeois 2018

Château Ladignac er baseret på Cabernat Sauvignon, Merlot og Malbec. I glasset fremstår vinen dyb og dragende med en flot rubinrød farve. I duften finder man klassiske venstrebreds-noter af solbær, peber og blyantspids. Dette efterfølges af raffi

Château Margaux, 1. Cru Classé 2008

BESKRIVELSE Det meget smukke Château Margaux har altid været Bordeauxs stolthed og er derfor ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Og vinen herfra er da også en af verdens bedste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig. Da den vinkyndige Thomas Jefferson i 1787 besøgte Bordeaux og smagte Château Margaux, beskrev han den som en af de bedste vine, han nogensinde havde smagt. Den ultrahøje kvalitet har dog ikke altid eksisteret. Under revolutionen blev ejeren henrettet, og slottet skiftede siden ejer mange gange. Krisen i 1970'erne ramte slottet meget hårdt, og man gik næsten bankerot. Vinens kvalitet led naturligvis under dette, og det var da også kun årgang 1975, der gav et rimeligt resultat. På grund af den temmeligt anstrengte økonomi blev slottet i 1977 solgt til grækeren André Mentzelopoulos, som postede enorme summer i slottet for at rejse det til storhed igen. Man behøvede kun at vente én årgang - 1978 blev en utrolig flot årgang, og siden har man lavet vine, der hører til i den absolutte top af vinverdenen. Desværre døde André Mentzelopoulos kort efter overtagelsen og nåede derfor aldrig helt at se frugten af sit arbejde. I dag er det enken, Corinne Mentzelopoulos, der er ved roret, med kyndig hjælp fra den kendte italienske Agnelli-familie. Markerne, der er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af letkrydret solbær med undertoner af vanille og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves!