Christine Louet, Calin Coquin

Vi lander i Frankrig og flytter til Touraine-området i den sydvestlige del af Loire. Touraine er et fantastisk område i Loire, med nogle fantastiske forhold til at producere gode og dybe vine. Det skyldes den lidt blødere og mere lerholdige jord, som området har. Det er utrolig spændende at smage naturvin fra Touraine-området, som mest er kendt for at være et meget klassisk forankret område af Loire. Calin Coquin en medium funky rødvin lavet på Cabernet Sauvignon og et lille strejf af Cabernet Franc. To druer, der er klassiske for området. I Touraine-området i Loire er det almindeligt at arbejde med rødvine, der har lidt mere bund og dybde. Dette gøres ofte med Cabernet Franc, Côt, Cabernet Sauvignon og Gamay, som alle er ekstremt bærdrevne vine med et strejf af våd skovbund i deres karakter. Du vil derfor bemærke en masse mørke og modne bær samt en let fugtig skovbund. En vin af denne vægt og dybde bør have godt af lidt luft inden servering. Åbn vinen cirka 30 minutter før servering. Vinen skal ikke dekanteres, men kan blot efterlades uden prop. Vinen skal helst serveres ved omkring 10-15 grader. Mad i kombinationChristine Louet er en sand mester i at lave rustikke, mørke og kraftfulde vine, der stadig har en dejlig saftighed.

149 kr