Chiappini Felciaino 2017 Bolgheri Rosso DOC

Den familie ejede vingård Chiappini er beliggende i hjertet af Bolgheri. Giovanni Chiappini som fortsat driver vingården sammen med sine døtre, flyttede i 50'erne fra Marche til Bolgheri for at købe jord og for at lave sin egen vin. Ejendommens samlede areal lyder idag på kun 23 hektar og en samlet årlig produktion på 60. 000 flasker. Chiappini kom for alvor på folks læber, da topvinen Guado de Gemoli i 2013 fik 100 point af WineEnthusiastFelciaino er alt det vi elsker ved klassisk Bolgheri hvor Cabernet Sauvignon og Merlot forenes med Sangiovese i en koncentreret, kraftfuld, struktureret og kompleks vin med et stort potentiale.

299 kr

Andre kiggede også på

Chiappini Felciaino 2017 Bolgheri Rosso DOC

Den familie ejede vingård Chiappini er beliggende i hjertet af Bolgheri. Giovanni Chiappini som fortsat driver vingården sammen med sine døtre, flyttede i 50'erne fra Marche til Bolgheri for at købe jord og for at lave sin egen vin.Ejendommens samlede areal lyder idag på kun 23 hektar og en samlet årlig produktion på 60.000 flasker. Chiappini kom for alvor på folks læber, da topvinen Guado de Gemoli i 2013 fik 100 point af WineEnthusiastFelciaino er alt det vi elsker ved klassisk Bolgheri hvor Cabernet Sauvignon og Merlot forenes med Sangiovese i en koncentreret, kraftfuld, struktureret og kompleks vin med et stort potentiale.

Garofoli, Vigna Piancarda, Conero Rosso DOC 2019

Piancarda kommer fra marken af samme navn i kommunen Massignano i Anconaprovinsen. Druen er Montepulciano, som også er hoveddruen i Marche, efterfulgt af Sangiovese. Montepulciano er fra naturens side ganske kødfuld, saftig og en anelse rustik i stilen. Det rustikke præg er heldigvis flot tøjlet, og Garofoli er eksperter i, at fremstille saftige, rund og bløde vine. Denne vin oser af modne bær og en anelse fadnoter. Vinen ligger på egetræsfade i ca. 1 år og det giver lidt rygrad til vinen og en dybere kompleksitet i både næse og mund. Alt er flot balanceret mellem saft, syre og tanniner. Det er en blød all-round vin som kan nydes ved mange lejligheder. Både til stegeretter, skiveskåret charcuteri og forskellige oste. På grund af sin blødhed er vinen også glimrende til almindelig hygge uden der behøver at være mad til. Nyd den af store glas.

Donne Fittipaldi, Bolgheri DOC 2019

Donne Fittipaldi er en rising star i Supertoscaner-området Bolgheri. De fem kvinders vin er på et meget højt niveau. Vinen har en flot kombination af koncentration og åben saftighed med associationer til multebær, brombær og blåbærtærte, urter og vanilje i en ramme af bløde tanniner. Til kraftige fiskeretter, rødt kød og smagfulde oste.Druerne er 50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 10% hver af Cabernet Franc og Petit Verdot. Druerne håndhøstes, afstilkes skånsomt; udbløder og gærer i 15 dage, heraf 2 dage med cryomaceration*. Der bruges kun den naturlige gær på druerne. Vinen lagrer 12 mdr. i barrique, delvist 2.-3. og 4.års fade, og klares ikke. Kun naturlig bundfældning af faststofferne.*Udblødning af mosten ved så lav temperatur, at gæringen ikke går i gang, for at frigøre smagskomponenter, der bedst overføres til mosten, inden den indeholder alkohol. Åbne, saftige og elegante stiltræk er normalt det, processen søger at fremme.

Tenuta Grattamacco, Bolgheri Rosso 2021

Duft af sorte bær og søde krydderier, god balance mellem alkohol og syre. Flot og intens vin. Vin produceret fra kun 11 ha. Vingården er beliggende 100 meter over havets overflade, langs kysten omkring havnebyen Livorno. Jordbunden, som er en blanding af ler og kalk og tempereret middelhavsklima, spiller en afgørende rolle for produktionen af den vidunderlige vin. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft.