Chateau Montrose La Dame de Montrose 2017

Sammen med Chateau Cos d'Estournel er Chateau Montrose det største og mest velansete slot i Saint-Estephe. La dame er navnet på 2. vinen på Montrose. Vinen består af hovedsaligt Merlot og Cabernet Sauvignon og især Cabernet Sauvignon havde gode betingelser i 2017 årgangen. Loads of mouth-coating juicy fruit, it has a velvety texture and long, mineral-laced finish. It should be approachable pretty much from the get-go, although don't let its precociousness make you underestimate its aging potential.

495,-320,51 kr

Andre kiggede også på

Chateau Suau Cadillac, Côtes de Bordeaux 2015

Denne vin er en ægte fransk charmør. Kødfuld, frugtagtig og forfører med dens aromaer af røde frugter og sorte kirsebær i flot harmoni med svage fadtoner, men også med sin smukke struktur og sin friske og elegante finish. Det er en virkelig velproduceret vin.Château Suau, der er beliggende i Côtes de Bordeaux-Cadillac appellationen (tidligere benævnt 1. Côtes de Bordeaux) har omkring 65 hektar vinmarker. Vinstokkene står på en undergrund af grus og ler. Markernes specielle terroir er begunstiget af syd/syd-østvendte skråninger og plateauer.Produktionen på slottet er 100% økologisk, og foregår med den verdenskendte ønolog Michel Rolland i spidsen. Vinen er produceret på 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon samt10% Cabernet Franc.Under høsten foretages en omhyggelig sortering i kælderen og stilkene fjernes. Gæringen foregår i termoregulerede tanke af rustfrit stål. Efterfølgende lagres vinen i minimum 12 måneder på franske egetræsfade.Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Det er en rødvin, som virkelig viser sig fra sin bedste side, hvis den serveres til klassiske danske kødretter med kraft og saft, eller til modne kraftig oste.

Bodegas Peñafiel, La Milla de Miros 2017

La Milla er Peñafiels mest eksklusive vin, hvor 100 år gamle vinstokke leverer druer til en eliksir-agtig vin som efter 4 hele år på fad er intens, tung og voldsom - men stadig livlig og med elegante noter af violer, kaffe og trøfler. Vinen var på vinanmelder James Sucklings liste over 100 bedste spanske vine i 2018. Vinstokkene er over 100 år gamle - og her får du den ultimative Ribera-oplevelse fra Peñafiel, som har taget spansk tempranillo til ekstremerne. Resultatet er en nærmest respektindgydende vin. Server ved 16-18°C i mellemstore rødvinsglas. Drik til kraftige kødretter med lam eller oksekød og masser af smag og dybde.

Domaine de la Cendrillon, Cuvée No 1 2016

Det er en stor vin, slet ikke voldsom, men kompleks og lang. Dyb brilliant mørk. Næsen er kompleks med brombær, solbær, sort peber og lakrids, og med smækre balsamiske undertoner. Smagen oser af rigdom og afdæmpet power, pakket ind i forførende fløjl og med en forfriskende mentol og appetitlige krydderier og kaffe. Kompleksitet, finesse og exceptionel friskhed. Nyd!Opulent aromatics of coconut, raisin, liquorice and black fruit, palate of juniper, cassis, cherry, cinnamon, clove, elegant chocolate and sleek, sweet tannins. 96 point Decanter

Domaine de La Noblaie, Chinon Rouge Le Temps Des Cerises 2019 (v/6stk)

Jérôme Billard har siden han vendte hjem til familie-domainet i 2003 efter have høstet erfaring på selveste Château Petrus i Pomerol og Dominus i Napa vist sig at være en gudsbenådet vinmager med en uhyggelig sans for detaljen og et grønt hjerte der banker for miljøet uden at der gås på kompromis med den klassiske velsmag. De første 10 år brugte han på en kontrolleret omstilling til bæredygtig produktion både i marken og i kælderen og siden 2014-årgangen har alle vinene båret det økologiske stempel.Således også denne Chinon Le Temps Des Cerises som er blevet solgt ind på sværme af caféer og vinbarer i byernes by, og som med omkring 50.000 årlige flasker efterhånden tegner sig for over halvdelen af produktion på Noblaie. Og da de røde Loire-vine lige nu er mere efterspurgte i Paris end Beaujolais nogensinde har været kunne Jérôme såmænd have solgt mange flere, hvis han da bare havde haft flere. De paller vi har fået er således tyvstjålet fra allokeringen til byernes by, men som Jérôme udtrykker det: Om de mangler 10 eller 12.000 flasker det gør nok ikke den store forskel, og på den lange bane er det nok fornuftigt ikke at være helt så afhængig af det muntre liv i Paris.Jérôme tilhører de producenter som mener at kvalitet i Chinon er ligefrem proportional med mængden af kridtrig tuffeau i jordbunden og derfor kommer frugten udelukkende fra parceller på skråningen op mod og oppe på selve det porøse plateau på sydsiden af Vienne-floden. 100% Cabernet Franc håndhøstet fra vinstokke der aldersmæssigt strækker sig fra 10-40 år og alle befinder sig på parceller så nær kælderen, at de kan komme under behandling få timer efter de er plukket.Klaserne sorteres og alle stilke fjernes inden vinen gærer uden fremmede gærstammer og efterfølgende modner 6 måneder i rustfrit stål med så lidt svovl indblandet i rejsen frem mod aftapningen på flaske at, at Jérôme kunne skrive ”sans sulfites” på etikkerne. Det gør Jérôme imidlertid ikke, for som han siger: Jeg vil nødig i bås med de tusindvis af skrækkelige svovlfri vine, der bliver ved med at komme på markedet.En slank og elegant vin som byder op til en velduftende fest af saftige kirsebær og blomstrende violer. En tør, meget aromatisk, næsten lokkende og samtidig fokuseret og forfriskende vin med et saftigt syrebid, der lige napper en lille smule til sidst. Vinen lever op til sit navn. Det bliver i grad kirsebærtid med Le Temps Des Cerises i glassene. Wow!Vinen var med, da La Revue du vin de France i sit sommernummer 2020 fejrede, at Frankrig igen var ved åbne op efter månederne med Covid-19. I lyset af det aflyste/udsatte cykelløb kaldte de det for Le Tour de France des Vins de Plaisir, og hen over 100 sider var der tale om en præsentation af hele 1.500 vine med et attraktivt forhold mellem pris og kvalitet fra yngre vinbønder. Vine som i følge Magasinet vil være blandt stjernerne i den næste store Èdition Spéciale, som udkommer i november 2020.