Chateau Mont-Redon, Gigondas Réserve Mont-Redon 2018 (v/6stk)

En behagelig og meget fint afbalancerede Gigondas. Ikke blandt de mørkeste og voldsomste i appellationen, men i stedet med en dybde, kompleksitet og længde, som mange af kollegaerne ikke er i nærheden af. Der er dejlige associationer til brombær, kirsebær og lidt senere også skovjordbær, lavendel og viol som finder sammen med det potpourri af urter, som vi har lært at kalde garrigue. Fyldig, men ikke voldsom. Bare frodig med en fin syrestruktur, som binder det hele fornemt sammen.

259,-220,15 kr

Andre kiggede også på

Chateau Mont-Redon, Gigondas Réserve Mont-Redon 2018 (v/6stk)

En behagelig og meget fint afbalancerede Gigondas. Ikke blandt de mørkeste og voldsomste i appellationen, men i stedet med en dybde, kompleksitet og længde, som mange af kollegaerne ikke er i nærheden af. Der er dejlige associationer til brombær, kirsebær og lidt senere også skovjordbær, lavendel og viol som finder sammen med det potpourri af urter, som vi har lært at kalde garrigue. Fyldig, men ikke voldsom. Bare frodig med en fin syrestruktur, som binder det hele fornemt sammen.

Chateau Ste Michelle, Syrah 2019 (v/6stk)

”Wine Region of the Year” (Wine Enthusiast)The Cascade Mountains skærmer området totalt af for fugtige vestenvinde. Den mægtige Columbia River sikrer rigelige forsyninger af vand. Et langt, lunt efterår, med mere end to timers ekstra sollys pr. dag sammenlignet med Californien, og store spring mellem dag og natte temperaturer sikrer druerne den langsomme og stabile modning, der giver de fineste aromaer og de bedst balancerede vine. Verdensklasse med andre ord!Chateau Ste. MichellePå Chateau Ste. Michelle kombineres den klassiske tradition med New World innovation, og vinene nyder international anerkendelse. Reelt er der tale om to vinerier: Et separat vineri, der er optimeret til hvidvinsfremstilling, og et, der er optimeret til fremstilling af røde vine fremstilles. Winemaker er Bob Berteau. Projekter med Toscana’s store Antinori familie (superprestigevinen Col Solare) og Dr. Ernst Loosen fra Mosel og Pfalz (superprestige Rieslingvinen Eroica) understreger yderligere Chateau Ste. Michelle’s ledende position.Syrah druen trives perfekt i Washington States klima, der byder på et langt lunt efterår med kølige nætter, en kombination, der giver druer med optimal modenhed og kompleksitet. Bob Berteau er ny Chief Winemaker på Chateau Ste. Michelle og der er virkelig kommet nye ”boller på suppen”. Der er ganske enkelt tale om ”a new beginning” og 2006-årgangen er Bob’s første og repræsenterer et kæmpehop opad i kvalitet.Denne Syrah er et forrygende bevis på Bob’s ”New era”Her er unik rigdom, koncentration og samtidig perfekte, bløde tanniner. Under gæringen af hovedparten af druerne foretages en blid ”remontage” hvor den gærende most pumpes ud fra bunden af gæringskarret og sprøjtes ud over masken. Ved de resterende druer anvendes ”Pigeage” hvor masken blidt stødes ned i den gærende most. Den unge vin blev lagret i 14 måneder på fade af fransk og amerikansk eg – halvt af hver. I glasset en næsten exotisk, rig og balanceret vin med ægte Syrah spice og cremede aromaer af solmodne røde bær. Smagen er medium kraftig, fyldig og med en rund og blød finish. 

Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape 2019 (v/6stk)

En dejlig saftig Châteaneuf-du-Pape med masser af modne brombær, blommer, jordbær og pirrende garrigue der langsomt smelter sammen med subtile sød og ristede noter fra den del af vinen som kyssede fadene. Fyldig på den afvæbnende og aldrig volsomme måde. Bare legesyg og dybt inspirerende.

Chateau Mont-Redon, Côtes du Rhône Réserve Mont-Redon 2021 (v/6stk)

En fyldig, men ikke voldsom Rhône med en fin frisk smag med saftige hindbær og kirsebær, der bliver suppleret af friske urter, lidt lakrids og mild røgelse. Fin balance, velstrukturerede tanniner. Slet ikke uden elegance.