Chateau Meyre, Haut-Médoc 2018

Château Meyre er en virkelig klassisk Haut-Médoc. Vinen har en flot rubinrød farve og i næsen fornemmes toner af solbær, blommer og tobak. Smagen er afbalanceret med en fast tekstur og noter af røde modne frugter, krydderier og peberfrugter afsluttende med en dejlig behagelig lang og vedholdende eftersmag. Châteay Meyre - og de tilhørende vinmarker - er beliggende i Avensan i selve hjertet af Médoc i den smalle stribe land, som ligger mellem appellationerne Margaux og Moulis. Markerne er beplantet med 44% af Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc. Siden 1876 har slottets vin været blandt de mest anerkendte i området, og allerede i 1932 blev slottet indlemmet i Cru Bourgeois klassifikationen, og i den netop reviderede klassifikation er slottet et af de få, der er blevet klassificeret som Cru Bourgeois Supérieur. En god belønning for årtiers arbejde med at højne kvaliteten af slottets vin. Slottet har i mere end 20 år været ejet af Hetrakul-familien, som altid har haft en forkærlighed for bæredygtig vinproduktion, og familien har været på forkant med omlægningen til økologisk produktion. Allerede i 2008 startede denne proces, og fra og med årgang 2011 har produktionen været økologisk. Vinfremstillingen på Château Meyre er helt traditionel, og vinen lagres i 12 måneder på fad, hvoraf 30% hvert år er helt nye fade. Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en veltilberedt steg fra ovnen (eller stegegryden). Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste, der dog ikke må være for kraftige.

199 kr

Andre kiggede også på

Chateau Meyre, Haut-Médoc 2018

Château Meyre er en virkelig klassisk Haut-Médoc. Vinen har en flot rubinrød farve og i næsen fornemmes toner af solbær, blommer og tobak. Smagen er afbalanceret med en fast tekstur og noter af røde modne frugter, krydderier og peberfrugter afsluttende med en dejlig behagelig lang og vedholdende eftersmag.Châteay Meyre - og de tilhørende vinmarker - er beliggende i Avensan i selve hjertet af Médoc i den smalle stribe land, som ligger mellem appellationerne Margaux og Moulis. Markerne er beplantet med 44% af Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc.Siden 1876 har slottets vin været blandt de mest anerkendte i området, og allerede i 1932 blev slottet indlemmet i Cru Bourgeois klassifikationen, og i den netop reviderede klassifikation er slottet et af de få, der er blevet klassificeret som Cru Bourgeois Supérieur. En god belønning for årtiers arbejde med at højne kvaliteten af slottets vin.Slottet har i mere end 20 år været ejet af Hetrakul-familien, som altid har haft en forkærlighed for bæredygtig vinproduktion, og familien har været på forkant med omlægningen til økologisk produktion. Allerede i 2008 startede denne proces, og fra og med årgang 2011 har produktionen været økologisk.Vinfremstillingen på Château Meyre er helt traditionel, og vinen lagres i 12 måneder på fad, hvoraf 30% hvert år er helt nye fade.Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en veltilberedt steg fra ovnen (eller stegegryden). Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste, der dog ikke må være for kraftige.

Chateau Balac, Haut-Médoc 2018

Château Balac er en klassisk og velproduceret Haut-Médoc. Farven er rubinrød med flotte lilla nuancer. I næsen fornemmes toner af mørke bær og kaffe. Smagen er fyldig og fuld af frugtkød understøttet af bløde og nærmest silkeagtige tanniner, der giver en flot balance. Eftersmagen er lang og vedholdende.Det familieejede slot ejes og drives af Amélie og Lionel Touchais, der er 5. generation af den vinpassionerede familie. Slottets vinmarker dækker et areal på 10 hektar, der er beplantet med 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Undergrunden varierer fra grus og kalk til lerholdige parceller.Vinfremstillingen er traditionel, og høsten foregår udelukkende med håndkraft. Vinen lagres i 12 måneder på franske egefade hvoraf 1/3 er helt nye fade. Château Balac er i gang med omstilling til 100% økologi, og vil være certificeret fra og med årgang 2022.Vinen fra Château Balac er blevet klassificeret som Cru Bourgeois Supérieur i den netop reviderede Cru Bourgeois-klassifikation, der er gældende fra og med 2018-årgangen. Et velfortjent skulderklap til Amélie og Lionel Touchais for det målrettede arbejde med at højne kvaliteten af slottets vin.Selve slottets smukke hovedbygning er tegnet af Victor Louis (arkitekten der også tegnede Bordeaux’s verdensberømte teater).Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en god sammenkogt kødret, flæskesteg med kraftig sauce. Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste.

Chateau les Vimières, Boissenot, Haut Médoc 2019

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.