Chateau Lusseau, Saint-Emilion Grand Cru 2019

Det lille beskedne slot Chateau Lusseau og de tilhørende 2 hektar vinmarker er ikke i særligt manges bevidsthed. Det er tilgengæld manden bag, nemlig Laurent Lusseau som udover sine egne vine på Chateau Lusseau også er kældermester på det berømte Chateau Pavie i Saint-Emilion, et slot som regnes som et af de bedste i Saint-Emilion og tilbage i 2012 blev ophøjet fra Premier cru classe B til Premier Cru Classe A, noget der kun er ganske få slotte i Saint-Emilion forundt. Vinene fra Chateau Lusseau produceres i meget begrænsede mængder. Omkring 7000-9000 flasker årligt kan Laurent få ud af de 2 hektar marker. Vinen har igennem årene haft en opadgående kurve og er i de seneste par år også kommet på radaren hos nogle af de største vinkritikere i verden. Hvor bla. fadprøven af årgang 2018 har fået 92-94 point og fadprøven fra årgang 2019 har fået 91-92 point af James Suckling. Vinens farve er mørk og dyb. Friske brombær og moden rød frugt er indrammet af sekundære nuancer af toasted fad og mokka. En vin med stor koncentration og struktur som uden tvivl vil udvikle sig positivt over de næste 5-8 år.

299 kr

Andre kiggede også på

Château Chauvin, Saint-Émilion Grand Cru Classé, magnum 2016

Château Chauvin er her i årgang 2016 en smuk såvel som koncentreret Saint-Émilion med et godt udviklingspotentiale. Vinen åbner med givende og nuancerede aromaer af brombær, modne kirsebær, lakrids, menthol, cedertræ og et snert af vanilje. I munden

Sylvain Morey, Santenay 1.Cru Grand Clos Rousseau 2019

Super ren og frisk rød Chassagne. Duften springer op ad glasset med små skovjordbær, rabarber og frisk basilikum. Smagen er slank og præcis, med en imponerende friskhed. Vinen holder sig på sporet med små fine røde frugter og helt ren og elegant eftersmag. En fantastisk mark, som ligger i Santenay kommunen, men nærmest i forlængelse af Cailleret marken i Chassagne-Montrachet. Sylvain Morey ejer under en halv hektar på denne mark, men laver en fortryllende vin. Som med alle hans vine høstes der i hånden og sorteres kraftigt inden afstilkning og gæring ved kontrolleret temperatur. Efter gæring lagres vinen i godt et år på egetræsfade af 350 liter. Hele tiden er målet at bevare friskhed og renhed i vinen, ved ikke at påvirke vinen for meget i kælderen.

3 de Valandraud, Saint-Émilion Grand Cru Magnum 2015

3 de Valandraud er en moderne og elegant St. Emilion, der med dens bløde stil vil forføre de fleste Bordeaux-elskere. Den mørkrøde farve efterfølges af en elegant og indsmigrende næse med mørk frugt, chokolade og cedertræ. I munden er den fyldig og fløjs

Chateau Branas, Grand Poujeaux, Moulis 2008

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.