Chateau de Millery 2017

2017 fremstår en smule lukket til en start, mineralsk og struktureret. Gem den i 10 år i kælderen og du vil forbavses over den store vin som gemmer sig bag det ellers lidt tilbageholdne første indtryk. Siden 1892 har navnet Manoncourt været forbundet med Chateau Figeac. Chateau Figeac er en Premier Grand Cru Classé B producent og høre til blandt de allerbedste producenter på Bordeauxs højrebred. Flere argumentere for at Figeac skal opklassificeres til Classé A når klassifikationen skal revurderes i 2022. Hvilket vil placere dem i samme kategori som Cheval Blanc, Ausone, Pavie og Angelus. Hvad de færreste ved er at familien bag Chateau Figeac i næsten 80 år har ejet en lille skjult juvel i form af Chateau De Millery og den tilhørende vinmark på kun 0,8 hektar. Siden Madame Manoncourt købte slottet i 1942 har de knap 4000 flasker som Chateau De Millery producere årligt, aldrig været solgt til andre end venner af familien, såsom michelin kokken Guy Savoy i Paris, og drukket af familien selv. Chateau de Millery's vine har frem til årgang 2015 været meget klassiske med stort fokus på terroir. 2015 årgangen markere et lille skifte og løft i stilen mod et mere moderne udtryk, fortsat med et ønske om at udtrykke det unikke terroir med maser af mineralitet fra den kalkholdige jordbund og de øvrige forhold som gør sig gældende, men også med et ønske om mere frugt og blødere mere modne tanniner. Den meget begrænsede produktion på omkring 4000 flasker årligt er uændret. Vinene fra Chateau De Millery vil derfor også i fremtiden høre til sjældenhederne. This formerly hidden gem deserves the attention of wine enthusiasts around the world, and it will certainly spark interest among those who are particularly fond of wines produced on the clay-limestone soils of St-Emilion.

499 kr

Andre kiggede også på

Chateau Suau Cadillac, Côtes de Bordeaux 2015

Denne vin er en ægte fransk charmør. Kødfuld, frugtagtig og forfører med dens aromaer af røde frugter og sorte kirsebær i flot harmoni med svage fadtoner, men også med sin smukke struktur og sin friske og elegante finish. Det er en virkelig velproduceret vin.Château Suau, der er beliggende i Côtes de Bordeaux-Cadillac appellationen (tidligere benævnt 1. Côtes de Bordeaux) har omkring 65 hektar vinmarker. Vinstokkene står på en undergrund af grus og ler. Markernes specielle terroir er begunstiget af syd/syd-østvendte skråninger og plateauer.Produktionen på slottet er 100% økologisk, og foregår med den verdenskendte ønolog Michel Rolland i spidsen. Vinen er produceret på 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon samt10% Cabernet Franc.Under høsten foretages en omhyggelig sortering i kælderen og stilkene fjernes. Gæringen foregår i termoregulerede tanke af rustfrit stål. Efterfølgende lagres vinen i minimum 12 måneder på franske egetræsfade.Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Det er en rødvin, som virkelig viser sig fra sin bedste side, hvis den serveres til klassiske danske kødretter med kraft og saft, eller til modne kraftig oste.

Chateau Fonbadet, L'Harmonie de Fonbadet Pauillac 2018

En relativt varm sommer sørgede for perfekt modne druer i det meste af Bordeaux i 2018 og - det fornemmer man hos Fonbadet, hvor både Cabernet og Merlot er pakket med stor, spændstig frugt - her er der overvægt af Cabernet, mens Merloten leverer et ekstra lag af mørk stenfrugt og bløde tanniner, som sammen med en god portion fad leverer en harmonisk vin fra en virkelig god årgang. Perfekt mens vi venter på, at de helt store kanoner er klar til at drikke.

Chateau de Millery 2017

2017 fremstår en smule lukket til en start, mineralsk og struktureret. Gem den i 10 år i kælderen og du vil forbavses over den store vin som gemmer sig bag det ellers lidt tilbageholdne første indtryk.Siden 1892 har navnet Manoncourt været forbundet med Chateau Figeac. Chateau Figeac er en Premier Grand Cru Classé B producent og høre til blandt de allerbedste producenter på Bordeauxs højrebred. Flere argumentere for at Figeac skal opklassificeres til Classé A når klassifikationen skal revurderes i 2022. Hvilket vil placere dem i samme kategori som Cheval Blanc, Ausone, Pavie og Angelus.Hvad de færreste ved er at familien bag Chateau Figeac i næsten 80 år har ejet en lille skjult juvel i form af Chateau De Millery og den tilhørende vinmark på kun 0,8 hektar. Siden Madame Manoncourt købte slottet i 1942 har de knap 4000 flasker som Chateau De Millery producere årligt, aldrig været solgt til andre end venner af familien, såsom michelin kokken Guy Savoy i Paris, og drukket af familien selv.Chateau de Millery's vine har frem til årgang 2015 været meget klassiske med stort fokus på terroir. 2015 årgangen markere et lille skifte og løft i stilen mod et mere moderne udtryk, fortsat med et ønske om at udtrykke det unikke terroir med maser af mineralitet fra den kalkholdige jordbund og de øvrige forhold som gør sig gældende, men også med et ønske om mere frugt og blødere mere modne tanniner.Den meget begrænsede produktion på omkring 4000 flasker årligt er uændret. Vinene fra Chateau De Millery vil derfor også i fremtiden høre til sjældenhederne.This formerly hidden gem deserves the attention of wine enthusiasts around the world, and it will certainly spark interest among those who are particularly fond of wines produced on the clay-limestone soils of St-Emilion. - Decanter 2021

Chateau Perenne Croix de Perenne 2019

Chateau Perenne blev i 1997 købt af Franskmanden Bernard Magrez som bla. ejer La tour Carnet og Chateau Pape Clement. Siden 1997 har Chateau Perenne hørt til de bedste køb i Blaye. I 2016 solgte Bernard Magrez slottet til en Kinesisk investor, hvoraf salget af slottets vine sidenhen dykkede. Som en konsekvens sælges vinene nu til nogle meget favorable priser som igen gør Chateau Perenne til et af de bedste Bordeaux køb til prisen.Kvaliten er fortsat ekstremt høj. Den store årgang 2019 fremstår dyb, mørk og opulent og vil vinde yderligere af et par års flaskelagring. Croix De Perenne består af hovedsaligt Merlot, med en lille del Cabernet Sauvignon, Malbec og Cabernet Franc.