Chateau Coutet, Saint Emilion Grand Cru 2019

Efter en klassisk gæring på ståltanke med druernes egen gærkultur, foregår den malolaktiske gæring og modningen på store fade (35%), samt klassiske barriques af 225 l. , både nye (20%) og brugte. Modningen kan variere fra årgang til årgang men varer normalt 14-18 måneder. Den økologiske Château Coutet er en meget klassisk St. Emilion, med en ret koncentreret duft og mørke toner. Med lidt iltning udvikler duften sig dog mod det mere frugtrig og delikat. Smagen virker allerede afrundet og frugtrig i vinens ungdom, med nuancer af tobak, modne bær og en smule tørt græs. Den viser en god mineralitet sidst i smagen, med flotte krydrede nuancer. Igen, udvikler vinen sig i smagen med iltningen i glasset og får mere velour og harmoni. Dens indtagende karakter gør vinen perfekt sammen med f. eks. kalvekød, and eller hvidskimmeloste. Nydes ved 18 grader og åbnes ca. 1/2 time før den skal drikkes.

355 kr

Andre kiggede også på

Sylvain Morey, Santenay 1.Cru Grand Clos Rousseau 2019

Super ren og frisk rød Chassagne. Duften springer op ad glasset med små skovjordbær, rabarber og frisk basilikum. Smagen er slank og præcis, med en imponerende friskhed. Vinen holder sig på sporet med små fine røde frugter og helt ren og elegant eftersmag. En fantastisk mark, som ligger i Santenay kommunen, men nærmest i forlængelse af Cailleret marken i Chassagne-Montrachet. Sylvain Morey ejer under en halv hektar på denne mark, men laver en fortryllende vin. Som med alle hans vine høstes der i hånden og sorteres kraftigt inden afstilkning og gæring ved kontrolleret temperatur. Efter gæring lagres vinen i godt et år på egetræsfade af 350 liter. Hele tiden er målet at bevare friskhed og renhed i vinen, ved ikke at påvirke vinen for meget i kælderen.

Pierre Amadieu, Cru du Rhône, Saint Joseph Les Capelets 2020

Tæt men veldefineret, med årgangens smukke frugtprofil skriver WineSpectator om denne elegante Nordrhône af 100% Syrah. Stor intensitet med rankere stil end de sydligere vine, Amadieu er mest kendt for. Solbær, stikkelsbær, blomme og viol bakkes op af læder, mineralske- og animalske toner. Født til godt kød og egnet til videre udvikling.

Chateau Branas, Grand Poujeaux, Moulis 2008

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Château La Gaffelière, Saint-Émilion 1. Grand Cru Classé 2015

Wine Enthusiast 95 point "Enticing warm plum, fig and blackberry compote notes roll through, inlaid with singed alder and tobacco accents. There's a light tug of warm cast iron and another wave of fruit after that, all supported by well-buried chalky min