Chateau Chanteloup Cuvee du Moulin 2018 (v/6stk)

Chateau Chanteloup ligge i landsbyen Haux og er et familie ejet slot med en lang tradition for vinproduktion i Bordeaux. Slottet ejer 170 hektar vinmarker og har altid haft ry for at lave vine med et højt bundniveau af stabil kvalitet. Med 2018 årgangen har familien dog besluttet sig for at ville hæve baren og kvaliteten på slottet yderligere og har således hyret en af Bordeaux mest berømte winemakere, Stéphane Derenoncourt, til at hjælpe med at producere en unik vin fra en udvalgt parcel. Resultatet er Cuvee du Moulin, en 100% Merlot baseret vin hentet fra stokke med en alder på op til 100 år. Alderen på vinstokke er alene i sig selv ikke et kvalitetstegn. Gamle stokke giver dog et mindre udbytte som i sidste ende ofte resultere i en vin med højere koncentration og intensitet, ved den rette håndtering og vinificering. WineSpectator har tidligere udråbt Stéphane Derenoncourt som the most talented winemaker In the world og har arbejdet med kendte producenter som Rubicon Estate i Napa samt Domaine de Chevalier i Bordeaux.

99 kr

Andre kiggede også på

Halos de Jupiter, Châteauneuf-du-Pape 2019 (v/6stk)

Vinen er noget af det mest sofistikerede og samtidigt umiddelbart charmerende, der bliver produceret i Châteauneuf-du-Pape. Forunderligt virker vinen nærmest sødmefyld selvom den teknisk set er helt tør. Det giver en unik smagsoplevelse, der er svær at sætte andre ord på end 'sexet'. Selvom vinen kommer med højt alkoholindhold er den mere saftig en voldsom. Alkoholen er bare omfavnet af rød frugt og garrique. Det er svært ikke at blive begejstret.

Chateau Cantenac-Brown, 3.Cru, Margaux 2018 (v/6stk)

Vinen er på charmerende vis præget af både Margaux's raffinement og årgangens overflødighedshorn af moden frugt, der er rig -næsten opulent som helt ung- men uden at blive tung. Tanninerne er sprøde uden skarpe hjørner, og der er en flot friskhed for den varme årgang. Associationerne kan være mange: ribsgele, moreller, syltet blomme, tobaksblad, jern, rosenblade og ristet træ. Lang, vedholdende smag.

Chateau Ste Michelle, Syrah 2019 (v/6stk)

”Wine Region of the Year” (Wine Enthusiast)The Cascade Mountains skærmer området totalt af for fugtige vestenvinde. Den mægtige Columbia River sikrer rigelige forsyninger af vand. Et langt, lunt efterår, med mere end to timers ekstra sollys pr. dag sammenlignet med Californien, og store spring mellem dag og natte temperaturer sikrer druerne den langsomme og stabile modning, der giver de fineste aromaer og de bedst balancerede vine. Verdensklasse med andre ord!Chateau Ste. MichellePå Chateau Ste. Michelle kombineres den klassiske tradition med New World innovation, og vinene nyder international anerkendelse. Reelt er der tale om to vinerier: Et separat vineri, der er optimeret til hvidvinsfremstilling, og et, der er optimeret til fremstilling af røde vine fremstilles. Winemaker er Bob Berteau. Projekter med Toscana’s store Antinori familie (superprestigevinen Col Solare) og Dr. Ernst Loosen fra Mosel og Pfalz (superprestige Rieslingvinen Eroica) understreger yderligere Chateau Ste. Michelle’s ledende position.Syrah druen trives perfekt i Washington States klima, der byder på et langt lunt efterår med kølige nætter, en kombination, der giver druer med optimal modenhed og kompleksitet. Bob Berteau er ny Chief Winemaker på Chateau Ste. Michelle og der er virkelig kommet nye ”boller på suppen”. Der er ganske enkelt tale om ”a new beginning” og 2006-årgangen er Bob’s første og repræsenterer et kæmpehop opad i kvalitet.Denne Syrah er et forrygende bevis på Bob’s ”New era”Her er unik rigdom, koncentration og samtidig perfekte, bløde tanniner. Under gæringen af hovedparten af druerne foretages en blid ”remontage” hvor den gærende most pumpes ud fra bunden af gæringskarret og sprøjtes ud over masken. Ved de resterende druer anvendes ”Pigeage” hvor masken blidt stødes ned i den gærende most. Den unge vin blev lagret i 14 måneder på fade af fransk og amerikansk eg – halvt af hver. I glasset en næsten exotisk, rig og balanceret vin med ægte Syrah spice og cremede aromaer af solmodne røde bær. Smagen er medium kraftig, fyldig og med en rund og blød finish. 

Domaine de La Noblaie, Chinon Rouge Pierre du Tuf Øko 2019 (v/6stk)

En smuk og udtryksfuld vin med masser af brombær, sorte kirsebær og violer, der fornemt bliver bakket op af modningens komplekse krydderier. Helt tør, velstruktureret og efterhånden som den får lidt luft saliggørende saftig og med en tannisk finesse til sidst, som burde kunne veksle enhver Cabernet Franc skepsis til begejstring. Ganske enkelt endnu en gang en af de bedste og mest respekterede rødvine, der produceres i hele Loire-dalen, og i tilgift historisk og unik. Kun topcuvéerne fra Domaine Bernard Baudry, Charles Jouget og måske Olga Raffault kan lege med her!