Chateau Caronne Ste. Gemme 2018

Chateau Caronne Ste. Gemme er beliggende i St Laurent i Medoc på den venstre bred i Bordeaux. Slottet ejer 45 hektar marker som er beplantet med primært Cabernet Sauvignon samt Merlot og en lille del Petit Verdot. Chateau Caronne Ste. Gemme er en balanceret vin med et vis fadpræg fra de 12 måneders lagring på fad, vinen kan dog sagtens bære dette, da den også byder på en koncentreret mørk frugt som giver en god balance mellem nuancer af cigarkasse, blyantspids, toast og mørk frugt med solbær, brombær og blommer som de mest fremtrædende. Giv gerne vinen luft inden servering.

199 kr

Andre kiggede også på

Chateau Ste Michelle, Merlot 2018

”Wine Region of the Year” (Wine Enthusiast)The Cascade Mountains skærmer området totalt af for fugtige vestenvinde. Den mægtige Columbia River sikrer rigelige forsyninger af vand. Et langt, lunt efterår, med mere end to timers ekstra sollys pr. dag sammenlignet med Californien, og store spring mellem dag og natte temperaturer sikrer druerne den langsomme og stabile modning, der giver de fineste aromaer og de bedst balancerede vine. Verdensklasse med andre ord!Chateau Ste. MichellePå Chateau Ste. Michelle kombineres den klassiske tradition med New World innovation, og vinene nyder international anerkendelse. Reelt er der tale om to vinerier: Et separat vineri, der er optimeret til hvidvinsfremstilling, og et, der er optimeret til fremstilling af røde vine fremstilles. Winemaker er Bob Berteau. Projekter med Toscana’s store Antinori familie (superprestigevinen Col Solare) og Dr. Ernst Loosen fra Mosel og Pfalz (superprestige Rieslingvinen Eroica) understreger yderligere Chateau Ste. Michelle’s ledende position.Verdens bedste køb i MerlotArgentina har Malbec, Australien har Shiraz, Sydafrika har Pinotage, Chile har Carmenere og Washington State har MERLOT!! Med Bob Berteau ved roret når Chateau Ste. Michelle’s Merlot’er nye højder. Potentialet i de solmodne og strutsunde Merlot-druer udnyttes fuldt ud.Vinen lagrer 15 måneder på eg, hvoraf 25 % er helt nye. Halvdelen er fransk og halvdelen er amerikansk eg.

Chateau Caronne Ste. Gemme 2018

Chateau Caronne Ste. Gemme er beliggende i St Laurent i Medoc på den venstre bred i Bordeaux. Slottet ejer 45 hektar marker som er beplantet med primært Cabernet Sauvignon samt Merlot og en lille del Petit Verdot. Chateau Caronne Ste. Gemme er en balanceret vin med et vis fadpræg fra de 12 måneders lagring på fad, vinen kan dog sagtens bære dette, da den også byder på en koncentreret mørk frugt som giver en god balance mellem nuancer af cigarkasse, blyantspids, toast og mørk frugt med solbær, brombær og blommer som de mest fremtrædende. Giv gerne vinen luft inden servering.

Chateau Ste Michelle, Col Solare 2017

Et benhårdt fastlandsklimaWashington State tegner sig for blot 5 % af USA's samlede vinproduktion, men rent kvalitetsmæssigt er delstatens vine på niveau med Californiens. Dyrkningen er koncentreret omkring Columbia Valley på østsiden af Cascade Mountains, hvor man finder et benhårdt, tørt fastlandsklima, som får vinstokkene til at yde deres ypperste.Friskhed og kompleksitetDet er frugtsyren, friskheden, som adskiller Washingtons vine fra Californiens. Frugtsyren gives til druerne via kølige nætter, hvilket får vinene til at virke mere elegante og europæiske i stilen. Hertil kommer, at en drues modningstid generelt varer længere i Washington end i Californien, og dermed bliver dens aromastoffer mere komplekse.Pioneren i Washington StateChateau Ste Michelle blev grundlagt i 1934, og er delstatens ubestridte pioner i alle aspekter af vinfremstillingen, med jordbesiddelser i alle de bedste underområder og nogle vinifikationsfaciliteter, der rangerer blandt USA’s mest imponerende. Chateau Ste Michelle er bl.a. kåret til American Winery of the Year i Wine Enthusiast og America’s Best Buy Winery i Robert Parkers magasin The Wine Advocate.Samarbejde med toscanske AntinoriCol Solare er et joint venture mellem toscanske Antinori og Chateau Ste Michelle. Vinen sammensættes af Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot og Syrah fra Red Mountain AVA, hvor en jernholdig jordbund giver exceptionelt rige vine. Målet er at skabe en vin med toscansk styrke og den unikke kompleksitet, man finder i Washington State.Col SolareCol Solare byder på en komplekst sammensat bouquet med noter af solbær, blåbær, cedertræ, mokka, vanilje og mineraler. Smagen er fløjlsagtig fyldig og mættet med perfekt moden, bredt nuanceret frugt. Eftersmagen varer over et minut. En kolossal smageoplevelse. Nydes stille af rummelige glas op til to årtier fra høståret. 

Chateau Ste Michelle, Syrah 2019 (v/6stk)

”Wine Region of the Year” (Wine Enthusiast)The Cascade Mountains skærmer området totalt af for fugtige vestenvinde. Den mægtige Columbia River sikrer rigelige forsyninger af vand. Et langt, lunt efterår, med mere end to timers ekstra sollys pr. dag sammenlignet med Californien, og store spring mellem dag og natte temperaturer sikrer druerne den langsomme og stabile modning, der giver de fineste aromaer og de bedst balancerede vine. Verdensklasse med andre ord!Chateau Ste. MichellePå Chateau Ste. Michelle kombineres den klassiske tradition med New World innovation, og vinene nyder international anerkendelse. Reelt er der tale om to vinerier: Et separat vineri, der er optimeret til hvidvinsfremstilling, og et, der er optimeret til fremstilling af røde vine fremstilles. Winemaker er Bob Berteau. Projekter med Toscana’s store Antinori familie (superprestigevinen Col Solare) og Dr. Ernst Loosen fra Mosel og Pfalz (superprestige Rieslingvinen Eroica) understreger yderligere Chateau Ste. Michelle’s ledende position.Syrah druen trives perfekt i Washington States klima, der byder på et langt lunt efterår med kølige nætter, en kombination, der giver druer med optimal modenhed og kompleksitet. Bob Berteau er ny Chief Winemaker på Chateau Ste. Michelle og der er virkelig kommet nye ”boller på suppen”. Der er ganske enkelt tale om ”a new beginning” og 2006-årgangen er Bob’s første og repræsenterer et kæmpehop opad i kvalitet.Denne Syrah er et forrygende bevis på Bob’s ”New era”Her er unik rigdom, koncentration og samtidig perfekte, bløde tanniner. Under gæringen af hovedparten af druerne foretages en blid ”remontage” hvor den gærende most pumpes ud fra bunden af gæringskarret og sprøjtes ud over masken. Ved de resterende druer anvendes ”Pigeage” hvor masken blidt stødes ned i den gærende most. Den unge vin blev lagret i 14 måneder på fade af fransk og amerikansk eg – halvt af hver. I glasset en næsten exotisk, rig og balanceret vin med ægte Syrah spice og cremede aromaer af solmodne røde bær. Smagen er medium kraftig, fyldig og med en rund og blød finish.