Château de Lisennes L'Esprit 2010

Château de Lisennes Château de Lisennes drives i dag af 12. generation, Jean-Luc Soubie. Lisennes ligger på den østlige bred af Garonne, ved bakkerne i Entre-deux-mers.

250 kr

Andre kiggede også på

Château de Lisennes L'Esprit 2010

Château de Lisennes Château de Lisennes drives i dag af 12. generation, Jean-Luc Soubie. Lisennes ligger på den østlige bred af Garonne, ved bakkerne i Entre-deux-mers. Her drager vinstokkene fordel af et mildt oceanisk klima, hvor foråret kommer tidli

Château de Montfrin, Un coup de dés jamais n'abolira le hasard Blanc 2021 (v/6stk)

En smuk vin med et lille kick til nuancen på grund af den korte skalkontaktet. Underspillet sådan som det ofte er tilfældet med de valgte druer. Mild fylde, fin frugtighed og med en lille finurlig urtet note i den friske finish, som er med til at give vinen kant. Rart her at have et alternativ til tidens mange aromatiske og stylede hvidvine.

Château de Montfrin, Un coup de dés jamais n'abolira le hasard 2020 (v/6stk)

En dejlig let drikkelig saftig, utvungen og upoleret rødvin med fin balance mellem den primære frugt og de bagvedliggende krydderier.Der er tale om en blanding af håndhøstet og maskinelt høstet frugt som soigneres inden alle stilke fjernes. Overvejende uknuste Syrah druer, men også Carignan, som gærer under kulsyretryk og derpå tappes uden klaring filtrering eller tilsætning af svovl efter 6 måneders modning sur Lie i tanken.

Château Sainte Roseline, Côtes de Provence Rosé Diffusion Prestige 2021 (v/6stk)

Château Sainte-Roseline gemmer på en fantastisk historie og er begunstiget ved at være optaget i den særlige liga af Provencevine, der må kalde sig Cru Classé. Potentialet var derfor enormt, da ægteparret og vinmagerne Francoise og Bernard Teillaud tilbage i 1994 købte slottet, og nu - 25 år og mange millioner € senere - hvor de har overladt roret til datteren Aurélie Bertin Teillad, er Château Sainte-Roseline en af de mest succesombruste ejendomme på den franske Middelhavskyst.Et af de nyere tiltag er denne Roseline Prestige Rosé, der er en del af familiens ”Vins de Négoce de Côtes de Provence”. En serie af vine, som bliver skabt på en blanding af egne druer, frugt fra betroede druedyrkere samt vine, der er produceret ude i byen og siden flyttes til Sainte-Roselines kælder alt sammen nøje overvåget af Roselines italienske vinmager Marco Bealessio.Der er tale om de traditionelle druer Cinsault, Grenache og Syrah, der efter en nænsom presning og dekantering og efter kun få timers kontakt med drueskallerne vinificeres hver for sig i rustfrit stål. Den malolaktiske gæring undertrykkes ved nedkøling, og herefter sammenstikkes de forskellige vine i december og tappes efter 4 måneders modning på flaske i et topmoderne anlæg, hvor en kombination af en vakuum- og nitrogenteknik sørger for, at ilten bliver holdt væk, og at den færdige vin derfor holder sig frisk lidt længere end så mange andre.En smuk rosé som skænkes i tidens helt lyse sarte nuance, der i al sin herlige typisitet får os til at længes mod Provence og de lune sorgløse sommernætter uden regler om afstand. Relativt slank med en dejlig læskende mineralitet og saftig bærfrugt anført af hindbær, jordbær og kirsch, der får kant fra et skud kanel og hvid peber. Tør uden at knase i fin balance med dejlige let bitre citrusnoter i finalen. Simpelthen meget selskabelig, og så kommer den endda i en smuk flaske med glasprop, som på overbevisende vis fortsætter Provence' tradition med at inddrage emballagen i den samlede pakke.En stilfuld aperitif og en herlig ven at få i kurven, når turen går ud i skoven eller ned på stranden og også en vin, som vil muntre op, når de friske dampene muslinger bliver serveret.