Château de Pressac, St. Emilion Grand Cru Classé 2018

Det er kun de bedste slotte i St. Emilion der får lov at bruge 'Classé' efter 'Grand Cru' - en titel som Chateau Pressac fik i 2012. Det er resultatet af benhårdt arbejde for at få bragt slottet ind i den bedste kategori af de nuværende ejere, familien Quenin, som overtog slottet i 1997. Og resultatet er da også helt klassisk Merlot-domineret Bordeaux, med karakter fra både Cabernet Sauvignon og Franc. Tydeligt fadpræg som matcher den massive frugt. 2017 er en flot årgang som vil være oplagt at lade ligge endnu et par år, og Pressacs beliggenhed på et plateau gjorde, at de undgik frosten som ramte det meste af området. Server ved 15-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik til det klassisk køkken med rødt kød, svampe og sauce - fx en Beef Wellington.

649 kr

Andre kiggede også på

Château Coutet, 1. Cru Barsac-Sauternes 2016

97 point | Jeb Dunnuck: "One of the top sweet wines in this report is the 2016 Château Coutet, which has the vintage?s plush, opulent style as well as thrilling purity and good acids. Pineapple, white flowers, sugared peach, and honeyed notes all emerge

2019 Clos de Vougeot, Grand Cru - Coquard Loison-Fleurot

Rød Bourgogne på den helt høje klinge.... mere elegant og delikat bliver det ikke 94-96 points Vinous The 2019 Clos de Vougeot Grand Cru has a very perfumed, floral bouquet of ebullient dark plum and elderberry fruit intermingled with light sea spray/seaw

Château Rauzan-Ségla, 2. Cru Margaux 2019

97 point: Jeb Dunnuck: The Grand Vin 2019 Château Rauzan-Ségla is beautiful, and it seems this estate can do no wrong since 2015. A more elegant, ethereal, complex Margaux, it has a perfumed and complex style in its red, blue, and black fruits as well as

Château Carbonnieux Rouge, Grand Cru Pessac-Léognan 2016

Château Carbonnieux er en klassisk og langtlevende Bordeaux Cru Classé, som især de seneste år har højnet kvalitetsniveauet betragteligt.  Vinen folder sig smukt ud i duften, hvor den på højaromatisk vis frembringer kirsebær, røde hindbær, lakrids, sko