Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

Côte Rôtie La Viallière fra Yves Cuilleron laves på Syrah som kommer fra flere parceller (terrasser) på en enkelt sydvendt vinmark, La Viallière, som er anlagt på en granit- og gnejsholdig undergrund og som er kendt for at producere vine med stor finesse. Beplantningstætheden på Cuillerons parceller er helt oppe på 8. 000-10. 000 vinstokke pr. ha. , hvilket bevirker, at hver vinstok kun skal producere få druer og giver således utroligt koncentrerede vine. Desuden er vinstokkene podet med stiklinger fra et udvalg af ejendommens bedste vinstokke. Vinificeringen foregår separat for hver parcel, med en spontant gæring (druernes vildgær) i åbne trækar. Den malolaktiske gæring og modningen (18 mdr. ) foretages på barriques af 228 l. , hvoraf de 50% er nye. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller finder sted umiddelbart før aftapningen. Produktionen er yderst begrænset som regel mellem 1. 700 og 2. 000 flasker. Som altid hos Yves Cuilleron har denne Côte Rôtie både frugt, struktur og kompleksitet, men det er nok den mest delikate og elegante Côte Rôtie, der produceres på ejendommen. Duften byder på stor finesse, delikate nuancer af røde bær, med en let krydret karakter til sidst. Smagen er meget subtil, med masser af spændende detaljer, som fx toner af krydderurter, gran, fuglekirsebær, tranebær, hvidt peber og trøfler. Den slutter let og delikat, med bid og god tannin. Eftersmagen er på trods af finessen, ganske lang. Server den til fuglevildt, lys- eller mørkt kød, gerne and, kalv eller lam, serveret med saucer med svampe og skovbær.

905 kr

Andre kiggede også på

Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

Côte Rôtie La Viallière fra Yves Cuilleron laves på Syrah som kommer fra flere parceller (terrasser) på en enkelt sydvendt vinmark, La Viallière, som er anlagt på en granit- og gnejsholdig undergrund og som er kendt for at producere vine med stor finesse. Beplantningstætheden på Cuillerons parceller er helt oppe på 8.000-10.000 vinstokke pr. ha., hvilket bevirker, at hver vinstok kun skal producere få druer og giver således utroligt koncentrerede vine. Desuden er vinstokkene podet med stiklinger fra et udvalg af ejendommens bedste vinstokke. Vinificeringen foregår separat for hver parcel, med en spontant gæring (druernes vildgær) i åbne trækar. Den malolaktiske gæring og modningen (18 mdr.) foretages på barriques af 228 l., hvoraf de 50% er nye. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller finder sted umiddelbart før aftapningen. Produktionen er yderst begrænset som regel mellem 1.700 og 2.000 flasker.Som altid hos Yves Cuilleron har denne Côte Rôtie både frugt, struktur og kompleksitet, men det er nok den mest delikate og elegante Côte Rôtie, der produceres på ejendommen. Duften byder på stor finesse, delikate nuancer af røde bær, med en let krydret karakter til sidst. Smagen er meget subtil, med masser af spændende detaljer, som fx toner af krydderurter, gran, fuglekirsebær, tranebær, hvidt peber og trøfler. Den slutter let og delikat, med bid og god tannin. Eftersmagen er på trods af finessen, ganske lang. Server den til fuglevildt, lys- eller mørkt kød, gerne and, kalv eller lam, serveret med saucer med svampe og skovbær.

Delas Freres, La Landonne Cote Rotie 2015

Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!Netop de store besiddelser af vinmarker, som huset har i Rhônedalen, er medvirkende til, at firmaet har anerkendt, at de varierende terroirs i de forskellige appellationer bør komme til udtryk i de forskellige vine. Derfor tilstræbes det at afspejle den pågældende marks terroir og herigennem skabe den største vin som overhovedet muligt.Côte Rôtie La Landonne er Delas' absolutte prestige vine. Druerne kommer udelukkende fra enkeltmarken La landonne, der nyder godt af sin perfekte beliggenhed på Côte Brune. Vinen blev første gang skabt i 1997 og er efterfølgende udelukkende frigivet i de absolut bedste årgange. Dette kombineret med en meget begrænset produktion, der aldrig overstiger 2.500 fl., gør den til en sjælden og eftertragtet gæst i vores vinbutikker.Stilmæssigt er den indbegrebet af Côte Brune med masser af intensitet og fylde.

Maison Tardieu-Laurent, Cote Rotie Vieilles Vignes 2018 (v/6stk)

Dette er den meget aromatisk og superraffineret Côte Rôtie fra Maison Tardieu-Laurent hovedsageligt skabt på druer høstet fra omkring 50 år gamle vinstokke på det superlative Lieu-Dit “Lancement”, der er et af de stejleste og bedst eksponerede parceller på Côtes Brune. Ved siden af moderne kloner af Syrah vokser her også den gamle meget parfumerede Syrah slægtning Serine, som flere og flere producenter - her i blandt Michel Tardieu - nu er ved at genopdage og benytter fremfor den grønne drue Viognier.Vinen er fremstillet hos en ”hemmelig” producent i det nordlige Rhône hvor Michel Tardieu sammen med vennen, den berømte konsulent og vinmager Philippe Cambie i detaljer drøfter med producenten hvorledes vinstokkene skal kultiveres, hvornår druerne skal høstes og hvorledes de skal forvandles til vin, hvilket i 2018 førte til at man valgte udelukkende at gå med hele drueklaser. Og ikke nok med det: Michel Tardieu leverer også de fade, som vinene efterfølgende skal modne i, og som noget ganske særligt flyttes fadene i februar måned til Tardieu-Laurents kældre i Lourmarin. Vinen er sammenlagt modnet 12 måneder i nye og en gang brugte 228-liters fade fra Allier og Tronçais samt 12 måneder i foudre inden den er tappet på flaske uden klaring eller filtrering.Michel Tardieu var under vejs spændt på, hvorledes alting skulle falde ud og beskriver 2018-årgangen som både ”mærkelig og paradoksal”. 2018 er da også en af de mest heterogene årgange siden 1960'erne. Et voldsomt et sygdomspres i løbet af vækstsæsonen krævede et antal timer ude blandt vinstokkene, som mange af vinbønderne simpelthen ikke var i stand til at mønstre, men dem der kom i mål med forebyggelse og bekæmpelse kunne til sidst glæde sig over at de druer de havde ladt tilbage kunne nyde godt af en smuk september måned og at vejrforholdene under høsten nærmest var perfekte, således at druerne kunne plukkes på det optimale tidspunkt.Michel Tardieu er god til kort og fyndigt at sætte ord på oplevelsen som er i vente. Om denne Côte Rôtie 2018 noterer han: “Extreme ripeness, phenomenal concentrations. And, yet, no imbalance, but, on the contrary, a distinct nobility... Future superlative Classic!”

Paul Jaboulet, Cote Rotie Les Pierrelles 2018

Domaine des Pierrelles i Côte Rôtie består af 1,5 ha. vinmarker i Côte Blonde beplantet med vinstokke som er 20-30 år gamle. Jordbunden består af smuldret skiffer blandet med glimmer og løss i overfladen og ren klippe i undergrunden.Côte Rôtie Domaine des Pierrelles er lavet på økologiskdyrkede Syrah-druer som er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen er gæret i 3-4 uger på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på træfad (20% nye fade) i firmaets historiske kælder.Côte Rôtie Domaine des Pierrelles har en dyb, blank, rubinrød farve. I duften finder man nuancer af modne bær, milde krydderier og en smule vanilie. I smagen har vinen god velour og samtidig bid og finesse. Eftersmagen er i perfekt harmoni mellem vinens strukturerede stil og de komplekse, frugtrige nuancer af mørke bær. Server den til lam, fuglevildt eller okse.