Caves Yves Cuilleron Côte-Rôtie Bonnivière 2017

Côte Rôtie Bonnivières laves på Syrah fra Cuillerons parcel af samme navn - anlagt på terrasser, som vender mod øst, og som har den egenskab at kunne holde på køligheden, noget som i kombination med nogle af de ældste vinstokke på ejendommen, giver meget delikate og komplekse vine. Undergrunden af ren skiffer er klassisk for den nordlige del af Côte Rôtie, og dette giver både præcise og mineralske vine. Høsten foregår manuelt, og en kraftig selektering af druerne foretages ved ankomsten til kælderen. Man foretager en delvis afstilkning, og gæringen (med druernes naturlige gærkultur) varer i ca. 3 uger i åbne gæringskar, med daglige omrøringer og temperaturkontrol. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring på 228 l. franske egetræsfade. Modningen sker derefter på nye træfade af samme type i 18 måneder. Stilen er både koncentreret og dyb i denne vin ikke mindst i dens ungdom, hvor den virker en smule lukket. Med god iltning på karaffel og især efter 4-5 år i kælderen afslører vinen lækre nuancer af mørke bær, sort peber, trøfler, violer og cedertræ. Den har masser af koncentration og tannin i smagen, men man fornemmer også god finesse, frugt og charme bag det hele. En god mineralitet og velour giver en meget eksotisk og kompleks vin. Server den til vildt, rødt kød eller til lam med mørke saucer.

749 kr

Andre kiggede også på

Caves Yves Cuilleron Côte-Rôtie Bonnivière 2017

Côte Rôtie Bonnivières laves på Syrah fra Cuillerons parcel af samme navn - anlagt på terrasser, som vender mod øst, og som har den egenskab at kunne holde på køligheden, noget som i kombination med nogle af de ældste vinstokke på ejendommen, giver meget delikate og komplekse vine. Undergrunden af ren skiffer er klassisk for den nordlige del af Côte Rôtie, og dette giver både præcise og mineralske vine.Høsten foregår manuelt, og en kraftig selektering af druerne foretages ved ankomsten til kælderen. Man foretager en delvis afstilkning, og gæringen (med druernes naturlige gærkultur) varer i ca. 3 uger i åbne gæringskar, med daglige omrøringer og temperaturkontrol. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring på 228 l. franske egetræsfade. Modningen sker derefter på nye træfade af samme type i 18 måneder.Stilen er både koncentreret og dyb i denne vin ikke mindst i dens ungdom, hvor den virker en smule lukket. Med god iltning på karaffel og især efter 4-5 år i kælderen afslører vinen lækre nuancer af mørke bær, sort peber, trøfler, violer og cedertræ. Den har masser af koncentration og tannin i smagen, men man fornemmer også god finesse, frugt og charme bag det hele. En god mineralitet og velour giver en meget eksotisk og kompleks vin. Server den til vildt, rødt kød eller til lam med mørke saucer.

Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

Côte Rôtie La Viallière fra Yves Cuilleron laves på Syrah som kommer fra flere parceller (terrasser) på en enkelt sydvendt vinmark, La Viallière, som er anlagt på en granit- og gnejsholdig undergrund og som er kendt for at producere vine med stor finesse. Beplantningstætheden på Cuillerons parceller er helt oppe på 8.000-10.000 vinstokke pr. ha., hvilket bevirker, at hver vinstok kun skal producere få druer og giver således utroligt koncentrerede vine. Desuden er vinstokkene podet med stiklinger fra et udvalg af ejendommens bedste vinstokke. Vinificeringen foregår separat for hver parcel, med en spontant gæring (druernes vildgær) i åbne trækar. Den malolaktiske gæring og modningen (18 mdr.) foretages på barriques af 228 l., hvoraf de 50% er nye. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller finder sted umiddelbart før aftapningen. Produktionen er yderst begrænset som regel mellem 1.700 og 2.000 flasker.Som altid hos Yves Cuilleron har denne Côte Rôtie både frugt, struktur og kompleksitet, men det er nok den mest delikate og elegante Côte Rôtie, der produceres på ejendommen. Duften byder på stor finesse, delikate nuancer af røde bær, med en let krydret karakter til sidst. Smagen er meget subtil, med masser af spændende detaljer, som fx toner af krydderurter, gran, fuglekirsebær, tranebær, hvidt peber og trøfler. Den slutter let og delikat, med bid og god tannin. Eftersmagen er på trods af finessen, ganske lang. Server den til fuglevildt, lys- eller mørkt kød, gerne and, kalv eller lam, serveret med saucer med svampe og skovbær.

Côte Rôtie, La Viallière 2020

La Vialliere 2020 åbner med en "kødfyldt" og nuanceret næse af modne kirsebær, hindbær, viol, krydderier, oliven, vanilje og en forfriskende underliggende mineralitet. I munden folder den koncentrerede og charmerende frugt sig flot ud, mens den velsmur