Cave de Tain, Crozes-Hermitage Nobles Rives 2020
Dyb rød farve med lilla nuancer. intense og delikate aromaer af røde og sorte frugter, ledsaget af krydrede og delikate ristede nuancer. Smagen er med bemærkelsesværdig sødhed og berusende tanniner.
Vinkammeret
Dyb rød farve med lilla nuancer. intense og delikate aromaer af røde og sorte frugter, ledsaget af krydrede og delikate ristede nuancer. Smagen er med bemærkelsesværdig sødhed og berusende tanniner.
Dyb rød farve med lilla nuancer. intense og delikate aromaer af røde og sorte frugter, ledsaget af krydrede og delikate ristede nuancer. Smagen er med bemærkelsesværdig sødhed og berusende tanniner.
Af de 10 byer som udgørCruerne i Beaujolais, er byen Morgon kendt for at levere de mørkeste vine og dem med mest power - men det er stadig umiskendelig Beaujolais med en saftig og behagelig stil, som er perfekt i en let afkølet udgave på en lun sommerdag. Men der er masser af muligheder i køkkenet, for det er rødvin, som sagtens kan klare rustikke, franske frokostretter eller grillet kalvekød.Server ved 14-16°C i almindelige rødvinsglas. Drik til steak sandwich.
Denne Crozes-Hermitage Vieilles Vignes er skabt på frugten fra vinstokke, der er omkring 60 år gamle på de 4 forskellige Lieu-Dits Larnage, Battis, Gervans og Coteaux sur Mercurol, der hver især kommer med deres bidrag til vinens aromaprofil. høsten er naturligvis manuel med soignering af klaserne såvel i marken som foran kælderen inden der gæres i rustfrit stål med 1/3 hele drueklaser. Den unge vin modner efterfølgende 12 måneder i nye og en gang brugte 228-liters fade fra Allier og Tronçais og derpå yderligere 6 måneder i foudre inden den sammenstikkes og som altid tappes på flaske uden klaring eller filtrering.Vinen er fremstillet hos en ”hemmelig” producent, hvor Michel Tardieu sammen med den berømte konsulent Philippe Cambie i detaljer drøfter hvorledes vinstokkene skal kultiveres, hvornår druerne skal høstes og hvorledes de skal forvandles til vin. Og ikke nok med det: Michel Tardieu leverer også de fade, som vinen skal modne i, og som noget ganske særligt flyttes fadene i februar måned til Tardieu-Laurents kældre i Lourmarin hvor de modtager den nødvendige kærlighed frem mod aftapningen.Michel Tardieu var under vejs spændt på, hvorledes alting skulle falde ud og beskriver 2018-årgangen som både ”mærkelig og paradoksal”. 2018 er da også en af de mest heterogene årgange siden 1960'erne. Et voldsomt et sygdomspres i løbet af vækstsæsonen krævede et antal timer ude blandt vinstokkene, som mange af vinbønderne simpelthen ikke var i stand til at mønstre, men dem der kom i mål med forebyggelse og bekæmpelse kunne til sidst glæde sig over at de druer de havde ladt tilbage kunne nyde godt af en smuk september måned og at vejrforholdene under høsten nærmest var perfekte, således at druerne kunne plukkes på det optimale tidspunkt uden stress.En rank, på én gang intens og elegant meget mineralsk Crozes-Hermitage med en distinkt blomstrende næse, der leverer associationer til både blåbær og kirsebær. Præcis, frugtdreven og læskende i munden og på trods af modningen på delvis nye fade allerede perfekt afstemt. Michel Tardieu noterer: “Misleading, this Cuvée tastes a little like a worthy Saint Joseph! Distinguished, typically “North” - the violet. A lot of depth and density in the mouth”.
Kraftfulde aromaer af sorte frugter, ristet og krydrede noter. I sin ungdom er vinen umoden og rå, men med alderen bløder den op og bliver elegant og lækker. Hermitage står for noget af det største vin i det nordlige Rhone, og denne vin er ingen undtagelse. Vinene besidder et bemærkelsesværdig lagringspotentiale og de bør ikke drikkes unge. De røde vine er rige, har fuld krop og er rig på tannin - deraf lagringspotentialet. Som ung har vinene en duft af solbær, sort peber, tjære og modne mørke bær. Med alderen udvikler de en bouquet der kan minde om en Pauillac, med cedertræ og krydderier.