Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2020

Ripa delle More er Castello Vicchiomaggios svar på en SupertoscanerDruerne gærer i rustfrie stålkar på ca 50 hl, med ca 16 dages skindkontakt. Derefter lagrer vinen to år på nye franske barriqeus fade og 7 måneder på flaske inden frigivelse. Ripa delle More blev første gang skabt i 1980 netop som en innovation mod datidens regler med blendet af Sangiovese med de internationale druer Cabernet Sauvignon og Merlot. År efter år er vinen blevet mere præcis i sit blend og laves i dag med 50% Sangiovese blandet med Cabernet og Merlot. I dag er det en udtryksfuld og moderne vin med toscanske rødder. Ripa delle More har en uigennemtrængelig rubinrød farve. Hovedsageligt urte- og frugtagtig i duften med noter af mynte, solbær og blåbær. De sekundære noter bærer præg af mørk chokolade, vanilje og enebær. I smagen er den fyldig og omsluttende med en stor klasse over sig. Tanninerne er ekstremt polerede. Den har en meget lang afslutning af blåbær med et strejf af krydderi.

329 kr

Andre kiggede også på

Castello Vicchiomaggio, Chianti Classico Guado Alto 2021

Castello Vicchiomaggio Guado Alto Chianti Classicoer et skoleeksempel på hvordan Chianti Classico bør og skal dufte og smage; røde bær, viol, sort te og timian.Slank, forfinet og sart frugt. Sure tranebær og saftig syre. Støvede taniner og let bitterhed. 10 måneder på store fade.Prøv den til Pici med oksemørbrad, svampe og timian

Castello Vicchiomaggio, San Jacopo, Chianti Classico 2021

Castello Vicchiomaggio er en tradtionsrig producent i Greve in Chianti - hvor det gamle slot ligger på en bakketop lidt nord for byen. John Matta er ejer og en af Italiens mest respekterede winemaker. San Jacopo er Vicchiomaggios bud på en tradtionsrig Chianti Classico, hvor fokus er på ren, stringent frugt med masser af karakter. 8 måneders lagring på store fade giver en bund af eg og krydderier, som fremhæver alle de klassiske smage i vinen. Her er fuld knald på kirsebær, som bæres frem af rosmaring og laurbær - sammen med lidt tørrede krydderier. I munden er den stringent - syre og tannin skaber harmoni og struktur - men det er drikkevenlig Chianti, som særligt folder sig ud til det simple toscanske køkken.

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2020

Ripa delle More er Castello Vicchiomaggios svar på en SupertoscanerDruerne gærer i rustfrie stålkar på ca 50 hl, med ca 16 dages skindkontakt. Derefter lagrer vinen to år på nye franske barriqeus fade og 7 måneder på flaske inden frigivelse. Ripa delle More blev første gang skabt i 1980 netop som en innovation mod datidens regler med blendet af Sangiovese med de internationale druer Cabernet Sauvignon og Merlot. År efter år er vinen blevet mere præcis i sit blend og laves i dag med 50% Sangiovese blandet med Cabernet og Merlot. I dag er det en udtryksfuld og moderne vin med toscanske rødder. Ripa delle More har en uigennemtrængelig rubinrød farve. Hovedsageligt urte- og frugtagtig i duften med noter af mynte, solbær og blåbær. De sekundære noter bærer præg af mørk chokolade, vanilje og enebær.I smagen er den fyldig og omsluttende med en stor klasse over sig. Tanninerne er ekstremt polerede. Den har en meget lang afslutning af blåbær med et strejf af krydderi.Fremragende til en god bøf eller til fyldige retter med stuvet eller braiseret kød

Castello Vicchiomaggio, Chianti Classico Gran Selezione Le Bolle 2019

Castello Vicchiomaggio Le Bolle Chianti Classico Gran Selezione kommer fra en lille - meget stenet - mark beliggende i 250 meters højde. Utvivlsomt den mest unikke vin Castello Vicchiomaggios portefølje. Betagende duft af tørrede blomster og krydderurter. Enorm struktur og intensitet - En vin bygget til fremtiden.Masser af bitter mørk chokolade og pibetobak fra de 26 måneders fadlagring på franske barrique. Voldsom frugtkoncentration. Tanninerne er påtrængende nu - men det bliver kun bedre med tiden.Provokerende lav alkohol - 13%Prøv den (når tiden kommer) til grillet porterhouse med friske urter.