Castello Vicchiomaggio, Chianti Classico Guado Alto 2021

Castello Vicchiomaggio Guado Alto Chianti Classicoer et skoleeksempel på hvordan Chianti Classico bør og skal dufte og smage; røde bær, viol, sort te og timian. Slank, forfinet og sart frugt. Sure tranebær og saftig syre. Støvede taniner og let bitterhed. 10 måneder på store fade.

199,-129 kr

Andre kiggede også på

Castello Vicchiomaggio, Chianti Classico Guado Alto 2021

Castello Vicchiomaggio Guado Alto Chianti Classicoer et skoleeksempel på hvordan Chianti Classico bør og skal dufte og smage; røde bær, viol, sort te og timian.Slank, forfinet og sart frugt. Sure tranebær og saftig syre. Støvede taniner og let bitterhed. 10 måneder på store fade.Prøv den til Pici med oksemørbrad, svampe og timian

Castello Vicchiomaggio, San Jacopo, Chianti Classico 2021

Castello Vicchiomaggio er en tradtionsrig producent i Greve in Chianti - hvor det gamle slot ligger på en bakketop lidt nord for byen. John Matta er ejer og en af Italiens mest respekterede winemaker. San Jacopo er Vicchiomaggios bud på en tradtionsrig Chianti Classico, hvor fokus er på ren, stringent frugt med masser af karakter. 8 måneders lagring på store fade giver en bund af eg og krydderier, som fremhæver alle de klassiske smage i vinen. Her er fuld knald på kirsebær, som bæres frem af rosmaring og laurbær - sammen med lidt tørrede krydderier. I munden er den stringent - syre og tannin skaber harmoni og struktur - men det er drikkevenlig Chianti, som særligt folder sig ud til det simple toscanske køkken.

Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico Riserva 2018

Villa Cafaggio Chianti Classico Riserva er en ultra klassisk Chianti Riserva lavet på 100% Sangiovese fra hjertet af Chianti Classico i byen Panzano. Efter forsigtig en streng selektering og en forsigtigt vinificering for at bevare så meget Sangiovese karakter som overhovedet muligt, lagres vinen i 22 måneder på fad. Dvs. en længere lagring på fad end den almindelige Chianti Classico.Villa Cafaggio Chianti Classico Riserva har sangioveses kendetegnene let urtede karakter, den er en anelse mere struktureret end søster vinen, den alm. Chianti Classico. Det skyldes den længere fadlagring som både bidrager med flere fadkrydderier men også med en anelse mere tørstof. Vinen har den forfriskende syre som vi alle elsker Sangiovese for, som altid giver lyst til en tår mere og iøvrigt gør vinen til en af de bedste og mest alsidige mad vine.

Fontodi, Chianti Classico 2020

En yderst saftig og meget frugtig Chianti, fremstillet på Sangiovese druen. Denne vin har stor intensitet i frugten med noter af kirsebær, læder og chokolade. Smagen er intens med faste tanniner og stor fylde. Her vokser en bred palet frem af røde kirsebær, lakrids og chokolade. En vin med lang og afstemt eftersmag. Server den sammen med dit bedste stykke kød.Her fremstilles en Chianti Classico nærmest på niveau med en Riserva. Vinen er fremstillet på 100 % Sangiovese, der er høstet fra ejendommens egne marker. Alle vinmarker passes efter bæredygtige og økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig. Efter en gæring med druernes egen gær, lagres vinen i 12 måneder på franske egetræsfade fra de bedste skove.