Castello di Neive, Dolcetto d'Alba 2020

Sublim Dolcetto i en frugtfyldt, sprød og blomsterparfumeret stil. En vin der i sandhed følger producentens karakteristiske stil, med sin æteriske elegance og spil-levende mineralitet. Vinen oser af Piemonte og klassisk Dolcetto-frugt, med noter af mørkerøde kirsebær, knuste blåbær og tørrede violer, ledsaget af frisk balsamico, røde roser, grøn peber og lakrids. Saftig, spændstig og mellemfyldig mund, med finpoleret tanninstruktur der nænsomt bider fra sig. Smagen følger næsen til dørs, med en kavalkade af vilde blåbær, kirsebærekstrakt, knuste sten og rosenblade, ledsaget af kamfer, frisk muld og viol-lakrids. En længelevende og meget udtryksfuld finale, med velkomponeret syre og en næsten fløjlsblød tekstur. Ganske enkelt en mesterlig Dolcetto – og uden tvivl én af de bedste vi har smagt!Castello di Neive’s Dolcetto d’Alba er en del af den klassiske linje hos producenten og er en hyldest til denne traditionelle Piemontesiske specialitet. Saftig, intens, elegant og frugtfyldt på samme tid; i særdeleshed en sammenkobling af tradition og producentens stilistiske elegance. Udelukkende vinificeret og lagret på ståltanke – for netop at bevare frisk- og frugtighed i den endelige vin.

149 kr

Andre kiggede også på

Castello di Meleto, Riserva Chianti Classico 2017 (v/6stk)

Med Riserva Chianti Classico i glasset får du en tårnhøj kvalitet. Duften er klassisk solmoden Sangiovese. Smagen er usædvanligt fyldig, intens, rig og med mørke, sunde bær, fulgt op af lidt krydderi, tobak og eg. Finishen viser årgangens blødhed. En meget givende og velafbalanceret stor Riserva fra den bedste del af Chianti Classico området. Kom bare med det bedste vildt, lam og okse, gerne som simremad...

Azelia, Dolcetto d'Alba Bricco dell'Oriolo 2020

Dolcetto produceret fra en enkelt mark Bricco dell'Oriolo, med fuld eksponering mod syd og fra et af regionens bedste områder for denne sort: Montelupo Albese. Intens farve, rød frugt, brombær, blåbær, rose, søde krydderier, dyb frugtagtig og blomsteragtig smag, der vedvarer længe. Aromatisk og mineralsk.Ideel til at drikke ung, men i betragtning af dens kompleksitet også efter et par år. Lagres udelukkende i stål for at ophøje dets attraktive friskhed. Ekstremt intens. En eksplosion af blomster og frugter.

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Castello di Neive, Dolcetto d'Alba 2020

Sublim Dolcetto i en frugtfyldt, sprød og blomsterparfumeret stil. En vin der i sandhed følger producentens karakteristiske stil, med sin æteriske elegance og spil-levende mineralitet. Vinen oser af Piemonte og klassisk Dolcetto-frugt, med noter af mørkerøde kirsebær, knuste blåbær og tørrede violer, ledsaget af frisk balsamico, røde roser, grøn peber og lakrids. Saftig, spændstig og mellemfyldig mund, med finpoleret tanninstruktur der nænsomt bider fra sig. Smagen følger næsen til dørs, med en kavalkade af vilde blåbær, kirsebærekstrakt, knuste sten og rosenblade, ledsaget af kamfer, frisk muld og viol-lakrids. En længelevende og meget udtryksfuld finale, med velkomponeret syre og en næsten fløjlsblød tekstur. Ganske enkelt en mesterlig Dolcetto – og uden tvivl én af de bedste vi har smagt!Castello di Neive’s Dolcetto d’Alba er en del af den klassiske linje hos producenten og er en hyldest til denne traditionelle Piemontesiske specialitet. Saftig, intens, elegant og frugtfyldt på samme tid; i særdeleshed en sammenkobling af tradition og producentens stilistiske elegance. Udelukkende vinificeret og lagret på ståltanke – for netop at bevare frisk- og frugtighed i den endelige vin.