Castello di Neive, Barbera d'Alba 2020

Saftig, kirsebær-frugtig og voldsomt elegant. Castello di Neive’s klassiske Barbera er ganske enkelt fortryllende. Uhyre aromatisk og tætpakket med rosenrød-frugt, omfavnet af en næsten silkeagtig tekstur. Inviterende dufte stiger op af glasset, med noter af friske blommer, rosenblade og sødmefulde kirsebær, suppleret af blød lakrids, tørret timian og et strejf af friske tobaksblade. Mellemfyldig på tungen, med ganske finpoleret tannin og en sprød syre der kilder på bagtungen. Boysenbær, kirsebærsten og sågar knuste jordbær, ledsaget af lakrids-te, tomatskind og middelhavsurter. En smeltende, intens og frugtfyldt finale, hvor let-drikkelighed og seriøsitet går op i en højere enhed. Castello di Neive’s Barbera d’Alba er en del af den traditionelle linje hos producenten, som er en hyldest til områdets helt klassiske vine. Saftig, charmerende og frugtdrevet, men samtidig næsten æterisk i sin tekstur; i særdeleshed en sammenkobling af tradition og producentens stilistiske elegance. Udelukkende vinificeret og lagret på ståltanke, for netop at bevare druetypicitet, frisk- og frugtighed i den endelige vin.

165 kr

Andre kiggede også på

Castello di Meleto, Riserva Chianti Classico 2017

Med Riserva Chianti Classico i glasset får du en tårnhøj kvalitet. Duften er klassisk solmoden Sangiovese, som har fået lidt ekstra mørk finesse fra de 15% Merlot. Smagen er usædvanligt fyldig, intens, rig og med mørke, modne bær, fulgt op af lidt krydderi, tobak og eg. Finishen viser årgangens blødhed, hvor den varme sommer sammen med 24 måneder på fad giver en vin, som er drikkeklar allerede nu, og som står moden og levende i glasset. En meget givende og velafbalanceret stor Riserva fra den bedste del af Chianti Classico området. Kom bare med det bedste vildt, lam og okse, gerne som simremad. Lagrer på en blanding af fransk og slavonsk eg, hvor fadene er både nye og brugte, men der bruges primært store fade, som ikke giver for meget fadpræg, men lader den rene frugt beholde sin plads i smagsbilledet.

Castello di Neive, Dolcetto d'Alba 2020

Sublim Dolcetto i en frugtfyldt, sprød og blomsterparfumeret stil. En vin der i sandhed følger producentens karakteristiske stil, med sin æteriske elegance og spil-levende mineralitet. Vinen oser af Piemonte og klassisk Dolcetto-frugt, med noter af mørkerøde kirsebær, knuste blåbær og tørrede violer, ledsaget af frisk balsamico, røde roser, grøn peber og lakrids. Saftig, spændstig og mellemfyldig mund, med finpoleret tanninstruktur der nænsomt bider fra sig. Smagen følger næsen til dørs, med en kavalkade af vilde blåbær, kirsebærekstrakt, knuste sten og rosenblade, ledsaget af kamfer, frisk muld og viol-lakrids. En længelevende og meget udtryksfuld finale, med velkomponeret syre og en næsten fløjlsblød tekstur. Ganske enkelt en mesterlig Dolcetto – og uden tvivl én af de bedste vi har smagt!Castello di Neive’s Dolcetto d’Alba er en del af den klassiske linje hos producenten og er en hyldest til denne traditionelle Piemontesiske specialitet. Saftig, intens, elegant og frugtfyldt på samme tid; i særdeleshed en sammenkobling af tradition og producentens stilistiske elegance. Udelukkende vinificeret og lagret på ståltanke – for netop at bevare frisk- og frugtighed i den endelige vin.

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Cascina Ballarin, Barbera d'Alba, Vigna Giuli 2019

Denne rødvin har er meget fed på glasset. I duften finder man nuancer af brombær, blåbær, tjære og krydderier. Smagen er meget koncentreret med god sødme og toner af kage og syltede frugter men samtidig uimodståeligt delikat med god velour. Men tag ikke fejl for vinen kan spille med musklerne og vil kunne gemmes i 5-10 år efter årgangen.