Cascina Valle Asinari, Barbera d'Asti Superiore 2019

Saftig, rig og koncentreret Barbera, som i glasset er pakket med masser af mørk, rød frugt, lakrids og peber. Fadnoter med krydderier af lidt vanilje og kakao, som er pakket flot ind i den rige, modne frugt. Det er udpræget madvin, som sagtens kan tåle kraftige retter, som har fået lov at koge ind og samle smag - men også tørrede skinker og pølser i god kvalitet er oplagt. Det er vin med både power og personlighed. Lagrer 12 måneder på mindre fade, både brugte og nye. Server i store rødvinsglas ved 16-18°C. Drik til braiseret kalveskank med enebær.

239 kr

Andre kiggede også på

Braida, Bricco della Bigotta, Barbera d'Asti 2009

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Mauro Veglio, Barbera d'Alba Cascina Nuova 2018

Barbera d’Alba Cascina Nuova kommer fra planter sat i midten af 1950’erne. Selve marken ligger tæt ved Veglios og Altares fælles indkørsel og vinen har været bemærkelsesværdig siden første årgang i 1994. Den viser år efter år Barberas potentiale til at give en stor vin af både kompleksitet og fascinationskraft og er ligeledes et smukt eksempel på hvordan druen vellykket kan parres med (delvist) nye franske barriques.Det er altid en vin med en betagende og næsten frodig smagsfylde, men i årgange som 1996, 1998, 2005 og 2010 ses en udtalt finesse i vinen, mens andre gode årgange har givet vine med mere krop, struktur og flere noter af både tørret og spiritussyltet frugt. Ikke desto mindre har den altid en distinkt La Morra karakter, der forener stoflighed med balance og ynde.Veglios Barbera d’Alba Cascina Nuova er mættet rubinrød med violette reflekser i farven. Generøs, sammensat næse med diskret fadafstemte noter af frugt og blomster. Intens og med stor smagsfylde, spændstig og med moderat tanninstruktur og rig, vedvarende eftersmag

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Marchesi Di Barolo "Ruré" Barbera D'asti 2020

Når snakken falder på byen Asti, i regionen Piemonte i det Nordlige Italien, tænker de fleste nok - og ikke uden grund - på den perlende sødmefulde vin Moscato d'asti. Ikke desto mindre trives den blå drue Barbera allerbedst i bakkerne omkring Asti. Det er således her man finder nogle af de bedste eksempler på rødvine lavet på Barbera. Vinene på Barbera har historisk set altid været noget som bønderne selv drak mens de eksporterede de enormt efterspurgte Baroloer og Barbarescoer til resten af verden. I de seneste 10-20 år er der dog flere producenter som er begyndt at behandler Barbera med enorm stor respekt og kærlighed, både i markerne og i kældrene. Det skyldes at både forbrugere og producenter har indset at Barbera kan give fortryllende gode resultater med den rette kompromiløse tilgang. En af disse producenter er Marchesi Di Barolo som med deres vin Ruré slår et slag for den mere frugtdrevne og dog komplekse Barbera. Gør som de Piemontesiske vinbønder og nyd Barbera til tomatbaserede italienske retter, Charcuteri, svinekød eller fjerkræ.