Cascina Amalia, Barolo Le Coste di Monforte 2018

Dette er den første Barolo cru fra Cascina Amalia, produceret med et udvalg af druer fra den prestigefyldte Le Coste vinmark i Monforte d'Alba. Le Coste i Monforte d'Alba har øst/sydøst eksponering, gennemsnitlig højde på 400m over havets overflade på de sidste bakker i Barolo før Serralunga. Cascina Amalias Barolo Le Coste di Monforte laves på håndhøstede druer. Efter knusning og afstilkning af druerne starter gæringen med daglig overpumpning indtil slutningen af gæringen i cirka 20 dage. Efter at have samlet mosten, gennemgår vinen malolaktisk gæring. Derefter lagres vinen i barriques i ca. 12 måneder og bagefter på franske egetræsfade i ca. 20 måneder mere. I slutningen af denne proces aftappes den og efterlades til lagring i flasken før frigivelse.

449 kr

Andre kiggede også på

Marchesi Di Barolo "Ruré" Barbera D'asti 2020

Når snakken falder på byen Asti, i regionen Piemonte i det Nordlige Italien, tænker de fleste nok - og ikke uden grund - på den perlende sødmefulde vin Moscato d'asti. Ikke desto mindre trives den blå drue Barbera allerbedst i bakkerne omkring Asti. Det er således her man finder nogle af de bedste eksempler på rødvine lavet på Barbera. Vinene på Barbera har historisk set altid været noget som bønderne selv drak mens de eksporterede de enormt efterspurgte Baroloer og Barbarescoer til resten af verden. I de seneste 10-20 år er der dog flere producenter som er begyndt at behandler Barbera med enorm stor respekt og kærlighed, både i markerne og i kældrene. Det skyldes at både forbrugere og producenter har indset at Barbera kan give fortryllende gode resultater med den rette kompromiløse tilgang. En af disse producenter er Marchesi Di Barolo som med deres vin Ruré slår et slag for den mere frugtdrevne og dog komplekse Barbera. Gør som de Piemontesiske vinbønder og nyd Barbera til tomatbaserede italienske retter, Charcuteri, svinekød eller fjerkræ.

Cascina Amalia, Barolo Bussia 2016

Cascina Amalias Barolo Bussia er lavet af et udvalg af druer fra den prestigefyldte Fantini vinmark i Bussia-området. Fantini marken ligger i en højere højde end gennemsnittet indenfor samme cru og ligeledes med et karakteristisk terroir for vinmarkenFantini er i området Bussia med en sydvestlig eksponering og sidder i en gennemsnitlig højde på 450 m over havets overflade. Diano-sandstensjorden daterer sig tilbage til den tortonske æra og har en høj procentdel af sand.Cascina Amalias Barolo Bussia laves på håndhøstede druer. Efter knusning og afstilkning af druerne starter gæringen med daglig overpumpning indtil slutningen af ​​gæringen i cirka 20 dage. Efter at have samlet druemosten, gennemgår vinen malolaktisk gæring. Derefter lagres vinen i barriques i ca. 12 måneder og bagefter på franske egetræsfade i ca. 20 måneder mere. I slutningen af ​​denne proces aftappes den og efterlades til sidste lagring i flasken inden frigivelse

Cascina Amalia, Barolo Le Coste di Monforte 2018

Dette er den første Barolo cru fra Cascina Amalia, produceret med et udvalg af druer fra den prestigefyldte Le Coste vinmark i Monforte d'Alba.Le Coste i Monforte d'Alba har øst/sydøst eksponering, gennemsnitlig højde på 400m over havets overflade på de sidste bakker i Barolo før Serralunga.Cascina Amalias Barolo Le Coste di Monforte laves på håndhøstede druer. Efter knusning og afstilkning af druerne starter gæringen med daglig overpumpning indtil slutningen af gæringen i cirka 20 dage. Efter at have samlet mosten, gennemgår vinen malolaktisk gæring. Derefter lagres vinen i barriques i ca. 12 måneder og bagefter på franske egetræsfade i ca. 20 måneder mere. I slutningen af denne proces aftappes den og efterlades til lagring i flasken før frigivelse.

Pecchenino, Barolo Le Coste di Monforte 2017

Traditionsrig vin fra en traditionsrig mark. Peccheninos Le Coste er traditionel Barolo, som kun langsom åbner op og giver liv fra sig - har du tålmodighed bliver du til gengæld belønnet med masser af duft af elegante roser og lidt lakrids.Marken Coste di Monforte ligger lige øst for Monforte d’Alba i den sydlige del af Barolo-appelationen. Vinen lagrer på traditionel vis i 36 måneder på store fade, som dog løbende udskiftes. Det giver en vin, der har masser af traditionel Barolo-karakter, sammen med frugt og saftighed. Tanninerne er tydelige, men beherskede. Her er noter af menthol, kaffebolcher, lakrids og pebermynte.Server ved 14-16°C i store glas. Drik til kraftige kødretter, og giv den rigeligt luft inden servering.