Casa Montes, Ampakama Malbec 2021 (v/6stk)

100% håndplukket Malbec fra Casa Montes' egne vinmarker i San Juan-regionen nord for Mendoza. Lang kontakt med drueskallerne, så man opnår den klassiske dybe røde farve. Her er aroma af røde bær, kirsebær, ribs og nykværnet mørkristet kaffe. Smagen er elegant med faste men runde taninner, mørk saftig frugt og let krydret eftersmag. Denne klassiske argentinske Malbec er et godt match til stegt eller grillet kød, gerne lam eller oksekød. Vi anbefaler servering ved 15-17 grader.

95 kr

Andre kiggede også på

Casa Montes, Don Baltazar Malbec 2019 (v/6stk)

Flot argentinsk rødvin lavet på 100% Malbec-druer, som er høstet ved håndkraft fra nogle af vingårdens ældste vinstokke.Efter gæring har halvdelen af vinen vinen lagret 12 måneder i nye franske og amerikanske egetræsfade. Hos Casa Montes ønsker de dog at lave en vin i balance, hvor druernes egne karakteristika også skinner igennem. Derfor har den anden halvdel lagret på rustfri ståltanke, som fastholder vinens friske og saftige, naturlige gemyt.Aromaen byder dermed på klassisk Malbec til den finesserige side med en indbydende noter af mørke bær, lavendel, peber, blommer og lakrids. Den intense aroma går igen i smagen, der imponerer med sin store fylde og intensitet. De kolde nætter oppe i bjergene er med til give vinen en sund naturlig frugtsyre, der gør vinen rank, spændstig og saftig, på trods af den mørke frugt og store fylde.Don Baltazar Malbec er en oplagt vin til grillet kød, den klassiske danske julemiddag med f.eks. andesteg, eller til braiseret kød.Vi anbefaler, at vinen bliver dekanteret 1 time før servering ved ca. 15-16 grader af klassiske Bordeaux-glas.

Casa Montes, Ampakama Malbec 2021 (v/6stk)

100% håndplukket Malbec fra Casa Montes' egne vinmarker i San Juan-regionen nord for Mendoza. Lang kontakt med drueskallerne, så man opnår den klassiske dybe røde farve.Her er aroma af røde bær, kirsebær, ribs og nykværnet mørkristet kaffe. Smagen er elegant med faste men runde taninner, mørk saftig frugt og let krydret eftersmag.Denne klassiske argentinske Malbec er et godt match til stegt eller grillet kød, gerne lam eller oksekød.Vi anbefaler servering ved 15-17 grader.

Bodegas Tapiz, Mendoza Malbec 2018 (v/6stk)

Dette er Bodegas Tapiz flotte fad fri take på Malbec skabt af Fabián Valenzuela, der har været med lige siden den første høst efter Kendall-Jacksons exit i 2004.Frugten kommer fra Valle de Uco nærmere bestemt Finca Los Nogales i 1.100 meters højde og udvalgte parceller på Finca San Pablo, som med deres placering næsten 1.400 over havets overflade bringer en dejlig friskhed ind i vinen.Drueklaserne sorteres, når de kommer ned til Bodegas Tapiz, og herefter foregår både gæringen og den efterfølgende modning i en beskyttet atmosfære (dvs. reduceret tilstedeværelse af ilt) for at værne om friskheden og for at give vinen et lidt længere liv når den en gang bliver tappet på flaske. Efter stilkene er fjernet, bliver druerne knust og pumpet op i rustfrit stål. Her sænkes temperaturen således at mosten kan få lov til at udvikle sin aromatiske kompleksitet i op til en uge inden temperaturen igen hæves og gæringen går i gang. Nul egetræ, men fuldstændig malokaktisk forgæring i løbet af de 10 måneder i rustfrit stål frem mod den lette filtrering og aftapningen på flaske.En fin nærmest elegant Malbec uden spor af blommemarmelade og tørret frugt. Derimod saftige bær i rigt mål med blåbær, kirsebær og jordbær i front først i næsen og derpå i munden hvor vinen måske ikke er videre fyldig, men derimod vinder på sin herlige umiddelbarhed og saftigheden i den let bitre finish.En vin man gerne nyder i gode venners selskab uden de større falbelader. Prøv den sammen men en gang velsmagende simremad for eksempel en gang oksehaler tilberedt med enebær, timian, hvidløg og serveret med knuste bagte kartofler smagt til med smør og løvstikke.

Casa Vinicola Natale Verga, Barbaresco Campoterra 2016 (v/6stk)

En dejlig, nærmest klassisk Barbaresco med de typiske orange gnister midt i alt det granatrøde. Ganske frugtig, ja nærmest generøs med krydderurter, pelargonier og visne violer til at give de mørke bær krydderi og kant. Fyldig og bestemt tør, men hele tiden velstruktureret og dertil med en dejlig aromatisk finish, som får ekstra længde fra de mærkbare, men ikke markante tanniner.Vinen har fået sit navn Campoterra for at indikere, at den er skabt på frugt fra adskillige små parceller med forskellige eksponeringer og jordbundsforhold såvel oppe nord for Neive som længere sydpå nede omkring Treiso. Der er tale om traditionel vinfremstilling forstået som gæring uden stilke og fremmede gærstammer i rustfrit stål i 10-15 dage fulgt af yderligere 10-15 dages maceration for at udtrække polyfenoliske stoffer og hjælpe den malolaktiske gæring i gang. Herefter er vinen fyldt på store brugte slovenske og franske fade, hvor den har fået lov til at hygge sig i 14 måneder. Herefter er den blevet filtreret og tappet på flaske og kørt op til Natale Verga, hvor den har fået lov til at udvikle sig yderligere 14 måneder.