Cantina Valpolicella Negrar, Amarone DOCG 2019

En rigtig klassisk Amarone fra det hæderkronede kooperativ Cantina Valpolicella Negrar. Vinen produceres helt klassisk for en god Amarone ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes ”appassimento”, forgår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage. I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres samtidig med at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer. I midten af januar måned presses og gæres druerne, som er Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund. Vinen lagres i omkring halvandet år på delvist små barriques af fransk eg og på store 3. 000 liters egefade og yderligere et halvt til et helt år på flaske inden den kommer ud fra vingårdens kælder. OplevelsenVinen har en flot dybrød farve. I næsen fornemmes en krydret aroma præget af søde frugter, mørke bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede noter. Smagen er meget fyldig og krydret. Det er en vin med stor krop og længde i smagen samt den karakteristiske lille antydning af bitterhed i afslutningen. Serverings-TIPSServeringstemperaturen må ikke overstige 18 grader. Det er en rigtig god ledsager til vildt, kraftige kødretter og stærke modne ost. Sørg for at åbne vinen et par timer før serveringen, og hæld den gerne på en karaffel.

219 kr

Andre kiggede også på

Bennati, Amarone Valpolicella DOCG 2019

Amarone er den mest berømte italienske vin af tørrede druer også kaldet Passito-vin. Denne findes i både en tør udgave (Amarone) og en sød (Recioto). Produktionen af Amaronen udgør i dag ca. 90 % af produktionen. Druerne til denne udgave består af Corvina Veronese, Rondinella og Molinara. Vinen er tæt i farven, nærmest sort og bouqueten er spækket af modne blommer, tørrede figner, mørk chokolade samt krydderier. Smagen er cremet og dyb med nogle af de samme aromaer som i duften. Det er en Amarone af speciel god kvalitet og med en stor harmoni. Uden tvivl er Bennati’s Amarone af en sådan kvalitet, der gør navnet Amaronenavnet ære og fremmer lysten til at drikke stor vin fra Veneto. Aftapningen foregik sidst i 2016 og var i et begrænset oplag. Derfor er der håndskrevet årstal på etiketten.

Cantina Valpolicella Negrar, Amarone DOCG 2019

En rigtig klassisk Amarone fra det hæderkronede kooperativ Cantina Valpolicella Negrar. Vinen produceres helt klassisk for en god Amarone ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes ”appassimento”, forgår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage. I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres samtidig med at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer. I midten af januar måned presses og gæres druerne, som er Corvina, Rondinella og Molinara.Druerne høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund.Vinen lagres i omkring halvandet år på delvist små barriques af fransk eg og på store 3.000 liters egefade og yderligere et halvt til et helt år på flaske inden den kommer ud fra vingårdens kælder.OplevelsenVinen har en flot dybrød farve. I næsen fornemmes en krydret aroma præget af søde frugter, mørke bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede noter. Smagen er meget fyldig og krydret. Det er en vin med stor krop og længde i smagen samt den karakteristiske lille antydning af bitterhed i afslutningen.Serverings-TIPSServeringstemperaturen må ikke overstige 18 grader. Det er en rigtig god ledsager til vildt, kraftige kødretter og stærke modne ost. Sørg for at åbne vinen et par timer før serveringen, og hæld den gerne på en karaffel.

Ca dei Frati, Amarone della Valpolicella Pietro dal Cero DOCG 2015

Ca dei Frati Amarone della Valpolicella Pietro dal Cero fremstilles med et klart og ønskværdigt apassimento-præg og fortolkes moderne, med lagring på nye franske barriques. Udtrykket er først og fremmest præget af Corvina Veronese og Corvinone, der tilsammen udgør omtrent 80% af druesammensætningen og giver det karakteristiske præg af kirsebær i mange afskygninger, søde, syrlige, og likorøse. Vinen er en kraftudladning og det er en dyb, rig og sensuel vino da meditazione, som også kan prøves til efterårets kraftige retter med hårvildt eller som en afslutning på en smagning af andre gode vine.

Pieropan, Amarone della Valpolicella Riserva 2017

​Amarone, synonymt med Valpolicella, er en ny og spændende udfordring for Pieropan og blev født fra et ønske om at se, om Cellore d'Illasi vinmarker kunne konkurrere med den unikke terroir ​fra Valpolicella.Den Amarone er realiseringen af familiens drøm at producere en kraftig rødvin, rig og struktureret, men med den karakteristiske Pieropan balance, elegance og finesse.