Cafaggio Villa Cafaggio Cortaccio IGT 2016

Cafaggio Cortaccio er en såkaldt IGT. vin. Det betyder i grove træk at druerne til vinen kommer fra området Chianti Classico, men da en Chianti skal bestå af primært Sangiovese kan Cortaccio ikke få lov til at pryde sig med Chianti navnet på flasken. Det skyldes at vinen er lavet på 100% Cabernet Sauvignon. Vinen bliver derfor deklassificeret til en IGT. vin. Det var Piero Antinori som i 1970'erne introducerede Cabernet Sauvignon som en hjælpe drue til Sangiovese i Toscana for første gang i vinen Tignanello. Det blev ekstremt populært og flere producenter er sidenhen blevet inspireret. Det gør at man i dag kan finde flere vine som er lavet på en kombination af Sangiovese og Cabernet Sauvignon, men også vine som består udelukkende af Bordeaux sorterne Cabernet Sauvignon og Merlot. Disse vine er siden 70'erne blevet nogle af Italiens og Europas mest efterspurgte og prestigefyldte vine. Druerne til Cortaccio behandles langt hen af vejen som man ville gøre i Bordeaux. Det indebære bla. 18 måneder lagring på små 225 barriques. Vinen er mørk og struktureret, med Cabernet Sauvignons kendetegn som solbær, cedertræ bakket op af en Toscansk syre og varme som du kun finder i Bordeaux inspirede vine fra det varme klima i Toscana.

449 kr

Andre kiggede også på

Antinori, Villa Antinori Rosso Toscana IGT 2019

Villa Antinori er blandt husets signaturvine fremstillet første gang som Chianti Classico i 1928. I 2001 ændrede Piero Antinori vinens status til IGT for at kunne højne kvaliteten med druer som Cabernet, Merlot og Syrah, alle høstet på Antinori familiens ejendomme. Hver druesort vinificeres for sig, for at optimere ekstraheringen af frugt og tanniner, druesort for druesort. Den unge vin lagres 12 måneder på fade af fransk, ungarsk og amerikansk eg. Efter aftapningen lagrer Villa Antinori yderligere 8 måneder inden den frigives til salg.Villa Antinori byder på en intens og kompleks duft med noter af modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen er koncentreret, smidig, og fløjlsagtig og munder ud i en utroligt appetitlig finish. Villa Antinori er superb til vildt, lam, fyldige antipasti eller kalv.

Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico Riserva 2018

Villa Cafaggio Chianti Classico Riserva er en ultra klassisk Chianti Riserva lavet på 100% Sangiovese fra hjertet af Chianti Classico i byen Panzano. Efter forsigtig en streng selektering og en forsigtigt vinificering for at bevare så meget Sangiovese karakter som overhovedet muligt, lagres vinen i 22 måneder på fad. Dvs. en længere lagring på fad end den almindelige Chianti Classico.Villa Cafaggio Chianti Classico Riserva har sangioveses kendetegnene let urtede karakter, den er en anelse mere struktureret end søster vinen, den alm. Chianti Classico. Det skyldes den længere fadlagring som både bidrager med flere fadkrydderier men også med en anelse mere tørstof. Vinen har den forfriskende syre som vi alle elsker Sangiovese for, som altid giver lyst til en tår mere og iøvrigt gør vinen til en af de bedste og mest alsidige mad vine.

Cafaggio Villa Cafaggio Cortaccio IGT 2016

Cafaggio Cortaccio er en såkaldt IGT. vin. Det betyder i grove træk at druerne til vinen kommer fra området Chianti Classico, men da en Chianti skal bestå af primært Sangiovese kan Cortaccio ikke få lov til at pryde sig med Chianti navnet på flasken. Det skyldes at vinen er lavet på 100% Cabernet Sauvignon. Vinen bliver derfor deklassificeret til en IGT. vin.Det var Piero Antinori som i 1970'erne introducerede Cabernet Sauvignon som en hjælpe drue til Sangiovese i Toscana for første gang i vinen Tignanello. Det blev ekstremt populært og flere producenter er sidenhen blevet inspireret. Det gør at man i dag kan finde flere vine som er lavet på en kombination af Sangiovese og Cabernet Sauvignon, men også vine som består udelukkende af Bordeaux sorterne Cabernet Sauvignon og Merlot.Disse vine er siden 70'erne blevet nogle af Italiens og Europas mest efterspurgte og prestigefyldte vine.Druerne til Cortaccio behandles langt hen af vejen som man ville gøre i Bordeaux. Det indebære bla. 18 måneder lagring på små 225 barriques.Vinen er mørk og struktureret, med Cabernet Sauvignons kendetegn som solbær, cedertræ bakket op af en Toscansk syre og varme som du kun finder i Bordeaux inspirede vine fra det varme klima i Toscana.96 point Decanter

Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico 2019

Villa Cafaggio Chianti Classico er en ultraklassisk Chianti lavet på 100% Sangiovese fra hjertet af Chianti Classico i byen Panzano. Villa Cafaggio bevarer så megt som muligt af sangioveses kendetegnene let urtede karakter, fintkornede, næsten støvede, tanniner samt masser af moden rød frugt, søde krydderier og den forfriskende syre som vi alle elsker Sangiovese for. Det er vin, som altid giver lyst til en tår mere og stilen gør vinen til en af de bedste og mest alsidige madvine. Efter den nænsomme vinificering, for at bevare så meget Sangiovese-karakter som overhovedet muligt, lagres vinen i 12 måneder på fad.95 point Decanter. (Årgang 2018)